Dolar

34,1623

Euro

38,1653

Altın

2.914,46

Bist

9.777,46

Suudi Arabistan'dan İran Cumhurbaşkanına ikinci tebrik

Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ı ilk tebrik mesajından sonra bu sefer telefonla arayarak daha yakın işbirliğini görüştü.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-07-18 11:34:34

Suudi Arabistan'dan İran Cumhurbaşkanına ikinci tebrik

Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, İran'ın seçilen Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkian'ı son seçim zaferinden dolayı bir kez daha tebrik ederek, iki ülke arasındaki daha yakın iş birliğine önem verdi.Suudi medyasından yapılan açıklamaya göre, Muhammed bin Salman bu sözleri dün yaptığı bir telefon görüşmesinde dile getirdi.

Açıklamaya göre Pezeşkiyan nazik duygularından dolayı bin Salman'a şükran ve takdirlerini dile getirdi. Açıklamada, iki tarafın İran-Suudi ilişkilerinin çeşitli düzeylerdeki gelişimini övdüğü belirtildi.

Veliaht prens, 5 Temmuz'daki cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerindeki zaferinin ardından da Pezeşkiyan'a bir tebrik mesajı göndermişti.

Bin Salman, İran'ın ve onun "kardeş halkının" başarısı ve daha da ilerlemesi için "samimi tebriklerini ve en iyi dileklerini" dile getirdi.

Suudi veliaht prens, "iki ülkeyi ve halklarını birleştiren ve ortak çıkarlarına hizmet eden ilişkileri geliştirip derinleştirmeye" istekli olduğunu söyledi.

İran ve Suudi Arabistan, 2023 yılında Çin'in aracılık ettiği ve iki tarafın diplomatik misyonlarını yeniden açtığı bir anlaşma uyarınca yedi yıllık bir aradan sonra ilişkilerini yeniden başlattı.

Tahran ve Riyad ayrıca ekonomik, ticari, yatırım, teknik, bilimsel, kültürel, spor ve gençlik işlerinde işbirliğini artırmak amacıyla Nisan 2001'de imzalanan bir güvenlik işbirliği anlaşmasını ve Mayıs 1998'de varılan başka bir anlaşmayı uygulama konusunda da anlaştılar.

Kaynak: Press tv

 

SON VİDEO HABER

Cemaatle namaz sırasında imamı darp etti!

Haber Ara