Dolar

34,1623

Euro

38,1653

Altın

2.914,46

Bist

9.777,46

Teksas, kasırga ve sellerle yerle bir oldu

ABD'nin Teksas eyaletinde bu ayın başlarında yüzbinlerce kişiyi elektriksiz bırakan şiddetli hortum ve kasırga kuvvetinde fırtınalar devam ediyor. Eyaleti kasıp kavuran şiddetli ve ölümcül fırtınalar, insanları harap olmuş ev ve işyerlerinin enkazıyla başbaşa bırakmasının ardından eyalet karanlığa gömülmüştü.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-06-24 13:27:16

Şiddetli fırtınaların yolları sular altında bırakması, ağaçları ve elektrik hatlarını devirmesi ve bazı binaları eski hallerine çevirmesi nedeniyle hem Houston hem de Dallas kasırga kuvvetinde rüzgarlarla sarsıldı.

Montgomery County Şerif Ofisi'ne göre, rüzgar Magnolia, Teksas'ta yapım aşamasında olan bir evi çökerterek, içinde çalışan 16 yaşındaki bir kişiyi öldürdü. Bölgede en az sekiz kişi hayatını kaybetti.

4_247

Kamu hizmeti kuruluşu Oncor, yamulmuş elektrik direklerinin, kopuk elektrik hatlarının ve devrilen devasa ağaçların fotoğraflarını paylaştı.

2_692

Dallas yetkilileri, "Arkadaşlarınızı, ailenizi ve komşularınızı, özellikle de yaşlıları kontrol edin. Evinizi hafife almayın. Bu kadarını söyleyeceğim. Sahip olduklarınıza şükredin." açıklamasında bulundu.

3_406

Tropikal Alberto Fırtınası geçen perşembe sabahı erken saatlerde Meksika'nın Tampico kentinde karaya çıktı. Kasırga sezonunun ilk adlandırılmış fırtınasının derecesi Perşembe sabahı şiddetlendi.

Ekran Alıntısı_810

Dallas havalimanında yerde bulunan uçaklar fırtınanın şiddetiyle sürüklendi.

Teksas, Güney Teksas'ın ve sahilin şiddetli yağışlara, tropik kuvvetli rüzgarlara ve kıyı su baskınlarına maruz kalmasıyla Çarşambadam itibaren seferberliğe başladı.

CNN

SON VİDEO HABER

'İlmin izzetini asla parayla değişmem'

Haber Ara