Dolar

34,2398

Euro

37,6309

Altın

2.920,13

Bist

9.109,34

Teksas valisi Tayvan'da ticari temsilcilik ofisi açtı

ABD'nin Çin'in etrafındaki ada devletleriyle münasebeti her geçen gün artıyor. Bu sefer de ABD'nin Teksas eyaletinin valisi Greg Abbott, ABD ile Çin arasındaki ilişkilerin yıprandığı bir dönemde Teksas'ın Tayvan'da bir ticari temsilcilik ofisi açmayı planladığını duyurdu.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-07-08 16:09:18

Teksas valisi Tayvan'da ticari temsilcilik ofisi açtı

ABD Teksas eyaletinin valisi Greg Abbott, ABD ile Çin arasındaki ilişkilerin yıprandığı bir dönemde Teksas'ın Tayvan'da bir ticari temsilcilik ofisi açmayı planladığını duyurdu. Duyuru dün Tayvan, Güney Kore ve Japonya'ya yönelik üç uluslu Asya ekonomik kalkınma misyonunun ilk gününde yapıldı.

Cumhuriyetçi valinin ofisinden yapılan açıklamaya göre,Tayvan Devlet Başkanı Lai Ching-te ile Cumhurbaşkanlığı Ofisinde bir araya geldi; burada ikili, "Ticari ilişkileri güçlendirmek ve yarı iletkenler, enerji ve elektrikli araç imalat endüstrileri de dahil olmak üzere kritik ekonomik faktörlere yatırım yapmak için Teksas ve Tayvan'ın birlikte çalışma fırsatlarını araştırdı."

Abbott, "Teksas ve Tayvan, inovasyonun geleceğini yönlendirmeyi amaçlayan kritik ekonomik ortaklardır" dedi.

ABD, HİNT-PASİFİK ADASIYLA YAKINDAN İLGİLENİYOR

ABD, Çin ile bağ kurmak amacıyla 1979 yılında Tayvan'la diplomat ilişkilerini sonlandırmıştı. Ancak Tayvan ile yıllar içinde büyüyen resmi olmayan diplomatik ilişkilerini sürdürüyor ve ABD Dışişleri Bakanlığı adayı "Hint-Pasifik'teki önemli bir ABD ortağı" olarak tanımlıyor.

Hatta Washington, Tayvan'ın demokrasisine yönelik Çin tehdidinin artması nedeniyle Tayvan'la daha yakın ilişkiler kurmaya çalıştı. Teksas ofisi, geçen yıl açılan dört ofisle birlikte bir ABD eyaletinin adadaki 23'üncü ofisi olacak.

Ayrıca geçtiğimiz Haziran ayı ortalarında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin'in denizcilik faaliyetleri konusunda Filipinler ile dayanışma içinde olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: upi.com

SON VİDEO HABER

Sokakta ceset tasvirlerine tepki! Said Ercan uyardı

Haber Ara