Dolar

34,2398

Euro

37,6309

Altın

2.920,13

Bist

9.109,34

Tıp dergisi Lancet: Gazze'deki ölümler 186 bini bulabilir

Dünyaca ünlü tıp dergisi Lancet, Gazze'deki gerçek ölü sayısının şu andaki tahminden 150 bin insan fazla olarak 186 bin olabileceğini duyurdu. Çatışmalar bitse de ölümlerin devam edeceği uyarısını yaptı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-07-08 16:52:26

Tıp dergisi Lancet: Gazze'deki ölümler 186 bini bulabilir

Dünyaca ünlü tıp dergisi Lancet'te yayınlanan bir makalede, Gazze'deki gerçek ölü sayısının şu andaki tahminden 150 bin insan fazla olarak 186 bin olabileceği belirtildi. Makalede "altyapının çoğunun tahrip olması nedeniyle" Gazze'de veri toplamanın giderek zorlaştığı belirtilerek, Sağlık bakanlığının verilerini "hastanelerinde ölen veya ölü olarak getirilen insanlar, güvenilir medya kaynakları ve ilk kişilerden alınan bilgilerle topladığını, bunun ise gerçek ölüm sayılarını düşürdüğünü” kaydetti. Lancet'e göre, özellikle Gazze Şeridi'nin büyük bir kısmı harabe halinde ve insanlar molozların altına gömülü.

“ÇATIŞMALAR SONA ERSE DE ÇOK SAYIDA ÖLÜM GERÇEKLEŞECEK”

Makalede ayrıca, “Çatışmalar hemen sona erse bile önümüzdeki aylarda ve yıllarda üreme, bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan hastalıklar gibi nedenlerden dolayı çok sayıda dolaylı ölüm yaşanmaya devam edecek" denildi. "Bu çatışmanın yoğunluğu dikkate alındığında toplam ölü sayısının yüksek olması bekleniyor; sağlık altyapısı tahrip edildi, ciddi yiyecek, su ve barınak kıtlığı, nüfusun güvenli yerlere kaçamaması ve Gazze Şeridi'nde hâlâ faaliyet gösteren az sayıda insani yardım kuruluşundan biri olan UNRWA'ya sağlanan fonun kaybı” ölümleri arttıracak bu etkenler arasında sayıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın rakamlarına göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik askeri saldırısında en az 38 bin 153 Filistinli öldü, 87 bin 828 kişi de yaralandı. Enkaz altında 10.000'den fazla kişinin öldüğü sanılıyor. Köpekler tarafından parçalanan, İsrail tankları tarafından ezilen veya işgal güçleri tarafından tanınmaz hale gelene kadar çürümeye bırakılan çok sayıda sivilin cesetleri hâlâ kimlikleri ise halen belirlenemiyor.

Kaynak: Middle East Monitor/Lancet

SON VİDEO HABER

Sokakta ceset tasvirlerine tepki! Said Ercan uyardı

Haber Ara