Dolar

34,2913

Euro

37,1829

Altın

3.001,33

Bist

8.844,46

Trump hakkında yeni suçlama

Sports Illustrated dergisinin eski mayo modeli Stacey Williams, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 1990'larda kendisine sarkıntılık ettiğini ve bunun Jeffrey Epstein'a gösteriş için olduğunu iddia etti.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-25 12:02:36

Trump hakkında yeni suçlama

CNN'e bugün verdiği röportajda konuşan, Stacey Williams iddia edilen karşılaşmayla ilgili en ayrıntılı paylaştı. Williams, karşılaşmanın 1990'ların başında, 20'li yaşlarındayken ve Epstein ile kısa bir süre birlikteyken Trump Tower'daki Trump ofisinin dışında gerçekleştiğini söyledi.

CNN, Williams'ın üç arkadaşıyla görüştü ve her biri Williams'ın sırasıyla 2006, 2015 ve 2018'de Trump ve Epstein ile yaşadığı olayı kendilerine anlattığını söyledi.

Williams, 1993 yılında Epstein ile birlikte New York'taki Beşinci Cadde'de yürürken Epstein'ın kendisini Trump'ı görmesi için Trump Tower'a götürdüğünü söyledi.

Trump'ın onları ofisinin dışında karşıladığını söyleyen Williams, "Önüme geçtiği anda beni kendine çekti ve elleri sadece üzerimdeydi ve çekmedi. Sonra eller hareket etmeye başladı ve bilirsiniz, göğüslerimin yan taraflarında, kalçalarımda, aşağı, yukarı elleri üzerimdeydi. Ddonup kaldım. Neler olduğunu anlayamadım."

Williams, Trump'ın elleri onun üzerindeyken Epstein ile Trump'ın konuşmaya devam ettiğini, "birbirlerine bakıp gülümsediklerini" söyledi.

Williams şöyle devam etti:

"Sanırım muhtemelen gülümsemeye ve sosyal bir ortamda olduğu gibi dahil olma hareketlerini yapmaya çalışıyordum. Ama bu irade dışı bir deneyimdi. Bu yüzden konuşup konuşmadığımı bilmiyorum, soruları yanıtlayıp yanıtlamadığımı bilmiyorum, bilmiyorum. Hayatımın en garip anlarından biriydi."

Williams, karşılaşmadan kısa bir süre sonra Trump'tan bir kartpostal aldığını, kurye aracılığıyla modellik ajansına teslim edildiğini, ön yüzünde Trump'ın Mar-a-Lago tatil köyünün yer aldığı Palm Beach'in bir fotoğrafının bulunduğunu söyledi:

"Tarihsiz kartpostalın arkasında, "Stacey, uzaktaki evin. Sevgilerimle, Donald" yazıyordu."

TRUM EKİBİNDEN AÇIKLAMA

Trump'ın kampanya ekibi, Williams'ın iddialarını yalanlayarak, Williams'ın pazartesi akşamı Zoom üzerinden yaptığı görüşmede Trump'a karşı başkan yardımcısı Kamala Harris'in başkanlık yarışını destekleyen "Kamala İçin Hayatta Kalanlar" etkinliğinde hikayesini paylaştığını belirtti. Ancak grubun Harris kampanyasıyla bir bağlantısı bulunmuyor.

Trump'ın kampanya sözcüsü Karoline Leavitt, "Seçimden iki hafta önce Harris Kampanyası çağrısında duyurulan bu suçlamalar asılsızdır. Bu sahte hikayenin, Kamala Harris'in kampanyası tarafından, Doug Emhoff'un (Kamala Harris'İn eski eşi) eski kız arkadaşına 'zorla tokat attığı' yönündeki derinden endişe verici ve yeni ortaya çıkan iddialardan dikkati uzaklaştırmak için uydurulduğu açık." dedi.

Emhoff'un sözcüsü ise, 2012 yılında eski kız arkadaşına saldırdığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Bu haberin yayımlanmasının ardından Leavitt, ek bir açıklama yaparak kartpostaldaki el yazısının Trump'a ait olmadığını savundu.

EPSTEİN İLE TANIŞMA

Williams, iddia edilen olaydan önceki yıl, ajanının kendisini New York'ta bir yemeğe davet etmesiyle Epstein ile tanıştığını ve Epstein'ın da katıldığını söyledi. Onu o yıl, Trump'ın Plaza Oteli'nde verdiği bir Noel partisinde tekrar gördüğünü ve üçünün birlikte konuştuğunu söyledi. Williamas, Trump ile daha önce bir kez, Saturday Night Live'ın bir kaydında tanıştığını söyledi.

Williams'a yakın olanlar, Williams'ı 1990'ların ortalarından beri tanıyan bir kişi de dahil olmak üzere, CNN'e kendisinin Epstein ile geçmişteki ilişkisi hakkında onlarla konuştuğunu söyledi.

Noel partisinin ardından Williams, Zoom görüşmesinde Epstein'ın "kendisine çok ilgi gösterdiğini ve birbirlerini görmeye başladıklarını, sık sık yürüyüşe çıktıklarını ve Epstein'ın sık sık "Donald"dan bahsettiğini söyledi.

Williams, o dönem, 2019'da kadın ticareti suçlamalarıyla yargılanmadan önce hapishanede ölen hükümlü bir pedofili suçlusu olan Epstein'ın etrafındaki hiç kimsenin onun gerçekte kim olduğundan haberi yokmuş gibi göründüğünü belirterek, "Ne yaptığını bilseydim o masaya oturmazdım" dedi.

Trump ve Epstein

Williams, Epstein ile Trump Tower'dan ayrılıp asansörle aşağı inerken sessiz kaldığını söyledi. Dışarı çıktıklarında Epstein'ın Trump'ın kendisine dokunmasına izin verdiği için kendisini azarladığını söyledi.

Williams daha sonra yaşananlardan dolayı "utanç" hissettiğini belirterek şunları ekledi:

"Bunun koordineli olduğuna dair gerçekten mide bulandırıcı bir his vardı içimde, bir şekilde her şey - sanki bir et parçası gibi oraya bir tür garip, çarpık oyun için yuvarlanmıştım. Bu durumu daha da kötüleştirdi. Bunu uzun süre düşünemedim, yüzleşemedim, konuşamadım, içimdeki küçük bir kutuya koydum, anahtarı çevirdim, kilitledim." dedi.

İlişkiyi bitirmeden önce Epstein'ı bir veya iki kez gördüğünü anlatırken, "Onun hakkında çok karanlık ve rahatsız edici bir şey olduğunu fark ettim ve sonunda ona numaramı silmesini ve benden çok uzak durmasını söyledim" ifadesini kullandı.

Williams, Trump'la bir daha hiç konuşmadığını ve gelecekteki başkanla sosyal ortamlardan uzak durduğunu söyledi.

Williams, "Bunun hakkında konuşmasam da, onun bir yerde olma ihtimalinin olduğunu düşündüğümü hatırlıyorum, bilseydim gitmezdim. Bu beni derinden etkiledi. Aşağılanmıştım." dedi.

Trump ise hakkındaki benzer taciz iddialarını defalarca reddetti. Trump'ın suçlayıcılarından biri olan E. Jean Carroll, eski başkanın kendisini aşağılayan ve tecavüz iddialarını reddeden yorumları nedeniyle son iki yılda Trump'a karşı iki hakaret davası kazandı.

Trump, Epstein olayından uzun süredir kamuoyunda uzak durmaya çalıştı. Epstein 2000'lerin ortalarında reşit olmayan kızlarla uygunsuz cinsel ilişkiye girmekle ilgili suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı. Her iki ismin 1990'larda ve 2000'lerde birlikte çekilmiş fotoğrafları ve videoları var.

Trump, 2002'de  New York Magazine'e "Jeff'i 15 yıldır tanıyorum. Harika bir adam," demiş ve Epstein'ın "güzel kadınları benim kadar sevdiğini" eklemişti.

Temmuz 2019'da Epstein, reşit olmayan yaşta kızlara yönelik saldırıları nedeniyle pedofili ile suçlanmış ve bir ay sonra  New York'taki bir hapishane hücresinde şüpheli bir ölüm sonucu intihar ettiği açıklanmıştı.

Epstein suçlandıktan sonra Trump, muhabirlere uygunsuz davranışından haberi olmadığını söyledi.

Trump. "Jeffrey Epstein'ın hayranı değildim. Dün insanların onu bir kulüpten attığımı söylediğini gördünüz. Onunla hiçbir şey yapmak istemedim. Bu çok, çok yıllar önceydi. Bu size bir şeyi gösteriyor: Zevkim iyi. Tamam mı?"

CNNInternational

SON VİDEO HABER

Uygur Türkü kızdan Perinçek'e 'Doğu Türkistan' dersi

Haber Ara