Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Trump, Harris'i Biden'ın bağış parasına çökmekle suçluyor

ABD eski başkanı Donald Trump,yeni başkan adayı Kamala Harris'in Biden bağış sandığına erişimini engellemek için başvuruda bulundu. Demokratlar ise Cumhuriyetçilerin yasal şikâyetini 'temelsiz' buldu. Elon Musk ise bir u dönüşü yaparak Trump’a bağış yapmadığını ileri sürdü.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-24 13:32:33

Trump, Harris'i Biden'ın bağış parasına çökmekle suçluyor

Donald Trump'ın kampanyası, Kamala Harris'i, Joe Biden'ın kampanya fonlarına uygunsuz bir şekilde erişerek "91,5 milyon dolarlık bir soygun" gerçekleştirmekle suçladı ve şikayette bulundu.

Trump kampanyasının baş danışmanı David Warrington, Federal Seçim Komisyonu'na yaptığı şikayette, "yüzsüz para gaspının" 1971 tarihli kampanya yasasını ihlal ettiğini iddia ederek fon transferini engellemeye çalışıyor.

Harris tarafının sözcüsü Charles Lutvak, iddiayı "temelsiz" olarak nitelendirerek The New York Times'a şunları söyledi: "Cumhuriyetçiler, Demokratların Donald Trump ve onun MAGA müttefiklerini yenmek için gerekli enerjiye sahip olmasını kıskanıyor olabilir."

Bu arada teknoloji girişimcisi Elon Musk, Trump'ın başkanlık kampanyasına ayda 45 milyon dolar bağışlamadığını açıkladı. Milyarder, muhafazakar yorumcu Jordan Peterson'a "Medyada anlatılanlar kesinlikle doğru değil" dedi.

Kaynak: Ten Independent

Haber Ara