'Tükenmişlik sendromu'na dikkat!
Korona krizi nedeniyle, giderek daha fazla insan tükenmişlik riski altında. Bu semptomlardan herhangi birini yaşıyor musunuz? O zaman tükenmişlik sendromunuz olabilir

Oluşturma Tarihi: 2020-12-12 09:06:13

Güncelleme Tarihi: 2020-12-12 09:06:13

Koronavirüs salgını yüzünden zor bir dönem geçiriyoruz, bunu hepimiz biliyoruz ve de etkileniyoruz. Çoğumuz evden çalışmak zorundayız ve bu ilk başta düşündüğünüz kadar harika değil. Evden çalışmak birçok şirket için çok fazla iş baskısı oluşturuyor. Mali durumunuz veya sağlığınızla ilgili stresi ve belirsizliği de eklerseniz, tükenmişlikle sonuçlanabilir. Bu semptomlardan herhangi birine sahipseniz dikkatli olsanız iyi olur.

Tükenmişlik

Dört milyondan fazla Hollandalı, tükenmişlik nedeniyle birkaç gün izin alma riskiyle karşı karşıyadır. Bu, Ulusal Stres ve Tükenmişliği Önleme Merkezi (NCPSB) tarafından yapılan yeni bir çalışmanın sonucudur. Çalışma, Hollandalı işgücünün yarısından fazlasının tükenmişliğin eşiğinde olduğunu gösteriyor. Bu sadece küçük ölçekli bir çalışma olmasına rağmen, NCPSB test yönteminin önemli bir tahmin değerine sahip olduğuna inanmaktadır: "Yalnızca halihazırda gözlemlenebilen tükenmişlik belirtilerini kaydetmekle kalmaz, aynı zamanda araştırma sonuçlarına dahil edilen yakın bir tükenmişliği de gösterir."

Korona tükenmişliği

NCPSB, bu araştırmayı bir yıl önce gerçekleştirdi. O sırada çalışanların yüzde 17'si tükenmişlik sendromu yaşadı. Ancak bu yüksek bir yüzde olsa bile, bu yılki yüzde 56'ya kıyasla sadece küçük bir rakam. Bu korona krizinin büyük bir etkisi olduğunu gösteriyor. Geçen ay, CNV sendikası tarafından yapılan bir anket, her üç işçinin daha önce hiç olmadığı kadar yüksek bir iş yüküne sahip olduğunu buldu.

Tükenmişlik sendromu belirtileri

Aşırı heyecanlanmanın eşiğinde olan birçok insan bunun farkında bile değil. Bu nedenle, hangi semptomların tükenmişlikle ilişkili olduğunu bilmek önemlidir, çünkü epeyce vardır. Sadece psikolojik belirtiler değil, fiziksel sorunlar da ortaya çıkıyor. Zihinsel belirtiler

İşten tamamen bunaldıysanız, artık hiçbir şey yapmak istemediğinizi ve evde kanepede tembel tembel uzanmak istediğinizi anlamışsınızdır. Bununla birlikte, tükenmişliğin köşede pusuya yattığını gösteren başka belirtiler de var.

▪ Mental yorgunluk
▪ kararsızlık
▪ Ruh hali
▪ Konsantrasyon eksikliği
▪ Kaygı ve panik atak
▪ Bir şeyleri hatırlamada güçlük
▪ Güvensizlik hissi
▪ alaycılık Fiziksel belirtiler

Kişi tükendiğinde, genel fiziksel sağlık da zarar görebilir. Bu birçok insanı şaşırttı çünkü genellikle stresin doğası gereği psikolojik olduğunu düşünüyoruz. Ancak stres aynı zamanda birçok başka soruna neden olabilecek çok fazla kas gerginliği yaratır.

▪ Yorgunluk ve uyku sorunu
▪ Kas gerginliği
▪ baş ağrısı
▪ Bağırsak sorunları
▪ Yüksek kalp atış hızı
▪ Sıkıntı
▪ Hızlı nefes alma

Destek

Bu semptomları tanırsanız, tükenmişliğin eşiğinde olabilirsiniz. Öyleyse, aynı hızda çalışmaya devam etmemeniz önemlidir. Destek almak için doğrudan işverenle konuşmak zor olabileceğinden, bir doktor da gitmek için en iyi yoldur.

Kaynak: ippsundtricks.co