Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Türk Bayraktar Kızılelma PT-3 göz dolduruyor

Türk Bayraktar KIZILELMA PT-3'ün insansız savaş uçağı motor çalıştırma testini başarıyla tamamladığı belirtildi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-23 16:40:28

Türk Bayraktar Kızılelma PT-3 göz dolduruyor

Belçika merkezli Army Recognition Group Global Savunma haberleri web sitesinde, Bayraktar KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı Prototip-3 (PT-3) tanıtıldı. Haberde, “Bayraktar KIZILELMA PT-3 motor çalıştırma testini başarıyla tamamlayarak gelişiminde önemli bir kilometre taşı oldu. Bayraktar Kızılelma, şu anda Türk savunma şirketi Baykar tarafından geliştirilmekte olan jet motorlu insansız savaş hava aracı (UCAV)” denildi.

Ayrıca, “Hava muharebesinde insansız teknolojinin hakim olacağı bir gelecek göz önüne alındığında, tamamı Türkiye'de geliştirilen "Bayraktar KIZILELMA Muharip İHA"nın, gelecekte önemi giderek artan bir rol oynamaya aday olduğu belirtiliyor. Baykar, İHA ve SİHA'lardaki engin deneyiminden yararlanarak Bayraktar KIZILELMA Muharip İHA sistemine entegre ettiği teknolojileri hızla geliştiriyor” ifadelerine yer verildi.

“Bayraktar KIZILELMA savaş uçağı İHA'sının, agresif manevra kabiliyetleri ve radar tespitinden kaçacak şekilde tasarlanan gizlilik özellikleri nedeniyle zorlu bir güç olması bekleniyor. Ayrıca kısa pist uçak gemilerine iniş ve kalkış yapabilecek, dahili olarak taşınan mühimmatla görev icra edebilecek” diye devam etti.

2024 yılında seri üretime geçmesi beklenen uçağın uçuş testlerinin 2025 yılında TCG Anadolu tarafından gerçekleştirilmesinin planlandığı aktarıldı.

Kaynak: armyrecognition.com

Haber Ara