Dolar

34,1788

Euro

38,1995

Altın

2.908,95

Bist

9.777,46

Türkiye AB'den doğalgaz ihracatı için teminat istiyor

Türkiye AB'ye gaz ihracatını genişletmeye hazır ancak talep garantisi istiyor. AB'nin Rus gazına alternatif bulma arayışında olduğu aktarılıyor.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-07-18 11:51:18

Türkiye AB'den doğalgaz ihracatı için teminat istiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bloomberg'in evvelki gün yayınlanan haberine göre, AB'nin gerekli altyapı yatırımlarını haklı çıkaracak uzun vadeli taahhütler sunması koşuluyla Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne doğal gaz ihracatını artırmaya hazır olduğunu söyledi.

Habere AB, Ukrayna'dan geçen Rus kaynaklarının yerine alternatif gaz kaynakları sağlamaya çalışıyor. “Bu seçenek ise Türkiye'ye satılan Azerbaycan gazının Avrupa'ya yönlendirilmesini ve bunun yerine Türkiye pazarında ek Rus gazı satışlarının yapılmasını içerebilir.”

Haberde, Türkiye'nin ihracatı Bulgaristan üzerinden genişletmeyi tercih ettiği belirtildi.

Bayraktar, Bloomberg News'e verdiği röportajda, "Sizden bu garantiyi istiyorum; 10 yıl, 15 yıl, ne olursa olsun bir şeyler vermeniz gerekiyor" dedi. Avrupa'nın Rus gazını atlatmak için önerdiği gaz takası önerisini ise "karmaşık" olarak nitelendirdi.

Bayraktar, Ankara'nın kapasiteyi 10 milyar metreküpe çıkarmak için Azerbaycan'ın ulusal enerji şirketi SOCAR ile işbirliğine açık olduğunu ancak bunun Avrupa'dan talep konusunda güvenceye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Kaynal: Middle East Monitor

SON VİDEO HABER

Cemaatle namaz sırasında imamı darp etti!

Haber Ara