Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Türkiye'den Katar'a iki F-16 havalanacak

Türkiye, Katar'a 2 devriye gemisi ve altı F-16 uçağı transfer ediyor.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-26 10:30:46

Türkiye'den Katar'a iki F-16 havalanacak

Türkiye Katar'a iki devriye gemisi ve altı F-16 uçağı transfer edecek.

Bakanlığa göre, TCG KUMKALE ve TCG KUŞADASI askeri gemileri 26 Temmuz'da güneybatıdaki Muğla ilindeki Aksaz deniz üssünün topraklarından hareket edecek ve askeri uçaklar 30 Temmuz'da Doha'ya uçacak.

Türk Savunma Bakanlığı, "Uçaklar ve gemiler, eğitim programlarına katılmak ve tatbikatlar yapmak üzere Katar-Türkiye Ortak Kuvvetleri Komutanlığına bağlı olacak" dedi.

Savunma Bakanlığı ayrıca terörle mücadele alanındaki son verileri paylaştı. Sadece son bir haftada, Türk ordusu bölgede 94 teröristi, genel olarak ise yıl başından bu yana 1.521 militanı etkisiz hale getirdi.

Bakanlığa göre, bu yıl terörle mücadele operasyonları kapsamında Kuzey Suriye'de 795 militan etkisiz hale getirilirken, Kuzey Irak'ta 726 militan daha etkisiz hale getirildi.

Türk Savunma Bakanlığı, İdlib'de Rusya ile M4 otoyolunda ortak devriyelerin yeniden başlatılması olasılığına değinerek, "Türk ordusu bölgede barış ve huzuru sağlamak için mümkün olan tüm adımları atıyor ve atmaya devam edecek. M4 otoyolunda güvenliğin sağlanması konusu tartışılıyor. Türkiye, bölgede istikrara katkıda bulunmayı amaçlayan her türlü konuda sorumluluk almaya hazır.

Ankara, aynı zamanda ABD'nin Suriye'deki eylemlerini tekrar eleştirerek, Washington'ın PKK - YPG terör örgütünün Suriye kanadıyla temaslarının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"Bazı teröristlerle diğer kanlı örgütlerin elleriyle mücadele etmek kabul edilemez. Bakanlık, "ABD'nin Ankara'nın bölgedeki terör tehdidini ortadan kaldırma çabalarını desteklemede samimiyetini umuyoruz" diye vurguladı.

Kaynak: Azernews

Haber Ara