Dolar

34,1014

Euro

38,1499

Altın

2.855,59

Bist

9.994,21

Uçakta yılan paniği! Pilot koltuğunun altında kobra buldu

Güney Afrika'da bir pilot, koltuğunun altında saklanan oldukça zehirli bir kobra keşfettikten sonra acil iniş yaptı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-04-06 23:49:58

Uçakta yılan paniği! Pilot koltuğunun altında kobra buldu

Rudolf Erasmus, Pazartesi günkü hafif uçakla uçuşu sırasında dört yolcusuyla birlikte uçarken sırtının alt kısmında "soğuk bir şeyin" kaydığını hissetti. Aşağı baktığında oldukça büyük bir Cape Cobra'nın başının "koltuğun altına geri çekildiğini" gördü.

Associated Press'e konuşan pilot, “Sanki beynim durmuştu” dedi. Kendini toparlamak için bir dakika bekledikten sonra, sürüngen kaçak yolcuyu yolcularına bildirdi.

Ekran Alıntısı_141

Erasmus şöyle devam etti:

"Bir an şaşkınlık dolu bir sessizlik oldu. Herkes sakin kaldı, özellikle pilot."

Erasmus, Güney Afrika'nın merkezindeki Welkom kasabasına acil iniş yapmak için hava trafik kontrol kulesini aradı. Kule talimatına göre 10 ila 15 dakika daha uçması ve ayağının altında kıvrılmış yılanla uçağı indirmesi gerekiyordu.

_129280588_mediaitem129280586

"Nerede olduğunu görmek için aşağı bakmaya devam ettim. Koltuğun altında yerinden memnundu" diyen Erasmus, "Yılanlardan pek korkum yok ama normalde yanlarına yaklaşmam." diye konuştu.

Welkom radyo istasyonu Gold FM'de çalışan ve aynı zamanda bir havacılık uzmanı olan Brian Emmenis, yardım edip edemeyeceğini öğrenmek için harekete geçti. Havaalanında uçağı karşılamak için acil durum müdahale ekipleri ve bir yılan uzmanı gönderen itfaiyeyi ve kurtarma ekibini aradı. Emmenis olay yerine ilk gelen kişiydi ve herkesin uçaktan indiğini gördü.

Emmenis, pilot için "Sakindi, uçağı koltuğunun altına kıvrılmış ölümcül zehirli bir Cape Cobra ile birlikte indirdi" dedi.

Cape kobraları, zehirlerinin gücü nedeniyle Afrika'nın en tehlikeli kobra türlerinden biridir.

Ancak pilot için hikaye burada bitmemişti.

İKİ GÜN UÇAKTA YILANI ARADILAR

Welkom yılan terbiyecisi Johan de Klerk ve havacılık mühendislerinden oluşan bir ekip, iki gün boyunca uçağın içini aradılar, ancak kobrayı hâlâ bulamamışlardı ve fark edilmeden gizlice çıkıp çıkmadığından emin değillerdi.

Erasmus'un çalıştığı mühendislik şirketi, Güney Afrika'nın kuzeyindeki Mbombela şehrinde uçağını geri istedi. Bu yüzden uçak, kobranın hala içinde olma ihtimaliyle 90 dakikalık bir yolculukla eve geri dönmek zorunda kaldı.

Beklenildiği gibi, yolcular eve gitmek için başka bir yol aramaya karar verdi.

Erasmus bu kez bazı önlemler aldığını, kalın bir kışlık ceket giydiğini söyledi. Koltuğunun etrafına bir battaniye sardı ve kokpitte kol mesafesinde bir yangın söndürücü, bir kutu böcek kovucu ve bir golf sopası bulundurdu.

Erasmus, "Tetikte olduğumu söyleyebilirim" dedi.

Erasmus, kobranın o uçuşta tekrar ortaya çıkmadığını ve uçağın tamamen boşaltıldığını, ancak hala yılandan bir iz olmadığını ekledi.

Tahminlere göre, Erasmus ve yolcuları, Güney Afrika'da Cape kobra yılanının sık rastlandığı Western Cape eyaletindeki Worcester kasabasından yola çıktıktan sonra uçakta saklandığı düşünülüyor. Yılan, Welkom'da çıkmış olabilir veya hâlâ uçağın kuytu köşesinde bir yerlerde saklanıyor olabilir.

Erasmus, "Umarım gidecek bir yer bulur. Sadece benim uçağım olmasın yeter." dedi.

ABCNEWS

Haber Ara