Dolar

34,1127

Euro

38,0894

Altın

2.864,20

Bist

9.928,86

Ukrayna muhalefet lideri: Trump suikastinde Ukrayna izinin bulunacağını düşünüyorum

Rusya'ya gönderilen Ukrayna muhalefet lideri Viktor Medvedchuk, Trump'ın vurulmasında 'Ukrayna bağlantısı' olabileceğini söyledi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-17 15:02:23

Ukrayna muhalefet lideri: Trump suikastinde Ukrayna izinin bulunacağını düşünüyorum

Halen Rusya'da bulunan Ukrayna muhalefet lideri Viktor Medvedchuk, Trump'ın vurulmasında 'Ukrayna bağlantısı' olabileceğini söyledi.

Viktor Medvedchuk, Vladimir Zelensky'nin Donald Trump'ın öldüğünü görmek için bir nedeni olduğunu öne sürdü. Eski ABD başkanı ve Cumhuriyetçi adaya yazdığı mektupta, ABD başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin Ukrayna ile bağlantılı olabileceğini de iddia etti.

Medvedchuk dün şöyle yazdı: "Sevgili Bay Trump, Ukraynalı neo-Nazi Vladimir Zelensky'nin kişisel düşmanı haline geldiniz ve bu alçak, sizin başkanlık seçimlerini kazanmanızı engellemek için hiçbir şeyi durduramayacak." "Size suikast girişiminde bulunulmasında Ukrayna izinin bulunacağını düşünüyorum."

Medvedchuk'a göre, Kiev'deki mevcut hükümetin çatışmanın uzatılmasında çıkarı var çünkü çatışmanın sona ermesi meşruiyetlerini sorgulatacak. Trump, Beyaz Saray'a döndüğünde ve Zelensky'nin "suçlarından dolayı hak ettiği cezayla" karşı karşıya kaldığında, suç rejimi"nin ABD desteğini kaybedeceğini yazdı.

Zelensky ise Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Washington'da iktidar değişikliğinden "korkmadığını", çünkü hükümetinin "Kongre'nin Cumhuriyetçi tarafı ve ABD siyasi sınıfıyla güçlü bir ilişkisi" olduğunu söyledi.

Medvedchuk, Nisan 2022'deki tutuklanmasına kadar Ukrayna parlamentosunun en büyük ikinci grubu olan Muhalefet Platformu - Ömür Boyu partisinin lideriydi. Parti üç ay sonra yasaklandı ve Medvedchuk, birkaç Ukraynalı savaş esiri karşılığında Rusya'ya gönderildi.

Kaynak: RT

Haber Ara