Dolar

34,2166

Euro

37,5093

Altın

3.023,10

Bist

8.618,57

Ünlü Alman otomotiv firması iflas etti

Alman otomotiv endüstrisinde büyük bir kriz var. Volkswagen'de kriz sürerken diğer üreticiler ve dev markalar da şu anda Almanya'da kötü zamanlar yaşıyor.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-09-21 13:37:07

Ünlü Alman otomotiv firması iflas etti

Almanya'da çeşitli sektörlerde yaşanan iflas dalgası yaşanırken, otomobil tedarikçileri de benzer sıkıntıyı yaşatıyor.

Özellikle, bu yıl Bavyera ve Hesse'deki otomotiv tedarikçilerinin çeşitli iflaslarından sonra, son iflas haberinin sahibi Baden Württemberg'de Reutlingen yakınlarındaki Eningen unter Achalm'da bulunan Erwin Lutz yay fabrikası oldu.

AA1qx0Pe

Alman otomotiv tedarikçisi Erwin Lutz yay fabrikası iflas sürecini başlattığını duyurdu.

Diğerlerinin yanı sıra, otomotiv ve makine mühendisliği endüstrilerine yönelik tedarikçi firma, Tübingen bölge mahkemesinde iflas davası açmak için başvuruda bulundu. İflas bildirimlerinden de görülebileceği gibi, başvuru bölge mahkemesi tarafından 9 Ağustos'ta kabul edildi ve iflasın geçici yöneticisi olarak Reutlingenli avukat Jürgen Sulz atandı.

1_783

İflas eden otomotiv tedarikçisinin ürün yelpazesi, sıkıştırma yayları, çekme yayları, burulma yayları, bükülmüş tel parçalar gibi çeşitli yay türlerini ve yaprak yaylar ve diğer yayların özel bileşenlerini içeriyor. Bu tür bileşenler, şu anda zor durumda olan otomotiv endüstrisinde ve makine mühendisliğinde kullanılmaktadır. Bu aynı zamanda , otomotiv endüstrisinin geleneksel bir tedarikçisi olan başka bir otomotiv tedarikçisinin iflasları ve makine mühendisliğinde Alman dünya pazar liderinin yeniden iflas etmesiyle de vurgulanıyor.

Daha önce tüm çalışanlara işten çıkarılma bildirimi verilmişti

4_327

Erwin Lutz yay fabrikasının iflasının sebebinin ise sektördeki mevcut dengesizlik olduğu görülüyor.

Yönetici, Südwest Presse (SWP) tarafından otomobil tedarikçisinin iflasının nedenlerini sorduğunda, "Federnfabrik Lutz şirketi satışlarda önemli düşüşlerle mücadele ediyor" dedi. Avukat Sulz, Reutlinger Generalanzeiger'in (GEA) talebi üzerine "Otomotiv ve makine mühendisliği endüstrilerindeki müşteriler son zamanlarda büyük çerçeve anlaşmalarından çok az şey elde etti." açıklamasında bulundu.

2_908

Neredeyse 60 yıllık bir geçmişi olan otomotiv tedarikçisi, şimdiden işçilerine kötü haberi duyurmak zorunda kalmıştı. Reutlingen'li avukat, SWP'de, iflas davasının başlatılması başvurusundan önce fabrikayı kapatma kararının alındığını ve 20 çalışanın tamamının fesih bildirimlerini aldığını doğruladı.

Baden-Württemberg'li otomobil tedarikçisi iflas etti

Baden-Württemberg'deki iflas eden otomotiv tedarikçisinin fabrikası görünüşte kapanıyor olsa bile, iflas başvuru sürecinin bir parçası olarak faaliyetler şu anda devam ediyor. Sulz, “Çalışanlar maaşlarını iflas ödeneği yoluyla alıyorlar. Bu, Temmuz ve Ağustos 2024 ayları için zaten önceden finanse edildi ve çalışanlara ödendi," dedi.

Geçici iflas idaresine göre, daha önce Erwin Lutz'un mirasçıları tarafından yönetilen şirket mülkünü de içeren bahar fabrikası 2022 ortasında satıldı. Şirket o zamandan beri Tobias Ulrich ve Tanja Knörzer tarafından temsil ediliyor.

Otomotiv tedarikçisi Erwin Lutz'un iflasından sonra yeni bir başlangıç ​​mı?

Daha önceki tüm çalışanlar işten çıkarıldığı için Eningen'deki yay fabrikasının iflas işlemleri sonucunda ya tamamen kapatılacağını ya da tamamen yeniden başlatılacağını varsaymak mantıklı olacaktır. Ancak yönetici, iflas eden otomotiv tedarikçisinin gelecek planları hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Ancak son dönemdeki iflas, yılın başından bu yana özellikle Almanya'da açıkça fark edilen bir eğilimin parçası. Yönetim danışmanlığı Falkensteg'in IPPEN.MEDIA'ya sunduğu analizine göre, büyük iflasların sayısı 2024'ün ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 arttı.

Uluslararası alanda da işlerin daha iyi gitmesi gerekmiyor. Tanınmış bir motor sporları imparatorluğu bile iflas etmiş durumda ve bir milyar doların üzerinde borcu var.

İflaslar hakkında yorumda bulunan Falkensteg yönetim danışmanlığı ortağı uzman Jonas Eckhardt, “Şirketleri iflastan kurtarmak giderek daha karmaşık hale geliyor. Yüksek faiz oranları, borcunu ödeyemeyen şirketlerin satın alınmasını daha pahalı veya itici hale getiriyor. Ayrıca genel ekonomik durumdan kaynaklanan belirsiz satışlar potansiyel yatırımcıları caydırıyor." diye konuştu.

Kaynak: merkur.de

SON VİDEO HABER

Ömer Öcalan: 'İslam hukukuna da varız, modern hukuka da...'

Haber Ara