Dolar

32,5501

Euro

35,1247

Altın

2.462,84

Bist

10.682,15

Ünlü milyarder: 'Ölümümden sonra Gates Vakfı'na para yok'

Milyarder yatırımcı, Bill & Melinda Gates Vakfı'na yapılan bağışların, kendisinin ölümünden sonra sona ereceğini söyledi

2 Gün Önce Güncellendi

2024-07-01 21:43:09

Ünlü milyarder: 'Ölümümden sonra Gates Vakfı'na para yok'
Milyarder yatırımcı Buffett, ölümünden sonra büyük servetinin neredeyse tamamının üç çocuğunun yönettiği bir hayır kurumuna aktarılacağını söyledi.

Berkshire Hathaway'in başkanı ve CEO'su olan, ayrıca şirketinin yaklaşık 130 milyar dolarlık hissesine sahip olan Buffett, Ağustos'ta 94 yaşına girecek.

Cumartesi günü yayınlanan Washington Post ile yaptığı bir röportajda milyarder, Bill & Melinda Gates Vakfı'na (BMGF) yaptığı büyük bağışların, vefatından sonra sona ereceğini söyledi. Buffet, "Gates Vakfı'na ölümümden sonra para yok" dedi.

Buffett'ın servetinin bir kısmını hayır kurumlarına bağışlamaya karar verdiği 2006 yılından bu yana, habere göre Gates Vakfı ondan 39,3 milyar dolar aldı.

Berkshire Hathaway'in Cuma günü duyurduğu son bağış turu kapsamında Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates ve eski eşi tarafından kurulan vakıf, Berkshire Hathaway hisselerinden 4 milyar dolar daha alacak.

Vakıf 2000 yılında kuruldu ve dünyanın en büyük yardım kuruluşlarından biri haline geldi. Özellikle pandemi dönemindeki aşı uygulamaları tartışmalarında odağında yer alan kuruluşlara arasında sayılan vakıf, ana hedeflerinin sağlık hizmetlerini iyileştirmek ve dünya çapında aşırı yoksulluğu azaltmak olduğunu söylüyor.

Berkshire Hathaway hisselerinin yarısından fazlasını dağıtan Buffett, son yirmi yıldır birlikte çalıştığı diğer dört vakfa da bağışların yalnızca kendisi hayatta olduğu sürece devam edeceğini söyledi.

Yatırımcıya göre Buffett'ın ölümünden sonra parası, iki oğlu ve kızı tarafından denetlenecek bir vakfa aktarılacak ve yatırımcıya göre, fonların hayırseverlik amacıyla nasıl kullanılacağına çocukları tek başına karar verecek.
Buffet, "Üç çocuğumun değerleri konusunda kendimi çok ama çok iyi hissediyorum ve onların işleri yürüteceklerine %100 güveniyorum" dedi.
8 MİLYAR ARASINDA EN ŞANSLI YÜZDE 1 İÇİNDEYİZ
Çocuklardan 71 yaşındaki Susie Buffett ve 69 yaşındaki Howie Buffett, kendi hayır vakıflarının başındalar. Ayrıca ikisi de Berkshire Hathaway yönetim kurulu üyesi. Milyarderin en küçük oğlu, ise 66 yaşındaki Peter Buffett, bir müzik bestecisi.
Buffett, Wall Street Journal'a servetinin artık "bizim kadar şanslı olmayan insanlara yardım etmek için kullanılmasını istediğini belirtirken şunarı ekledi:
"Dünyada sekiz milyar insan var ve ben ve çocuklarım, %1'in en şanslı 100'ündeyiz veya buna benzer bir şey. İnsanlara yardım etmenin birçok yolu var."
RT

Haber Ara