Dolar

34,1623

Euro

38,1653

Altın

2.914,46

Bist

9.777,46

'Uyuşturucu Kulesi'nde cehennem hayatı!

İngiltere'nin Manchester kentindeki gökdelende yaşayan bina sakinleri, eroin ve kokain satan kukuletalı şahısların kargaşa çıkardığı 'Uyuşturucu Kulesi'nde cehennem hayatı yaşadıklarını söylüyor

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-11-19 19:11:20

'Uyuşturucu Kulesi'nde cehennem hayatı!

Bina sakinlerinin 'Uyuşturucu Kulesi'-‘Drug Tower' adını verdiği binaya kukuletalı, kim oldukları anlaşılmayan kişiler uyuşturucu satmak için girip çıkarken aynı binada yaşayan aileler korkudan evlerine kapanıyor.

PALALI, SİLAHLI ÇETELER

Eroin ve kokain satıcısı uyuşturucu çeteleri tarafından ele geçirilen Manchester'daki blokta yaşayan sakinler, bloğun çete üyeleriyle dolup taştığını söylüyor.

Palalı çeteler, çevredeki arazide bıçaklarla dövüşüyor ve çok sayıda silahlı çatışma yaşanıyor. Çeteler, eroin veya kokain paketlerini 20 sterlin gibi düşük bir fiyata satıyorlar.

Bir zamanlar harap görünümü nedeniyle 'Pis Kule' olarak bilinen Kingsbridge Tower sakinleri artık polislere ve belediyeye uyuşturucu çeteleri kabusunu durdurmaları yalvarıyorlar.

İki yatak odalı bir dairenin haftada 75 sterlin kiraya mal olduğu kulenin etrafında "sürekli esrar kokusu" dolaşırken, uyuşturucu kullanıcılarının binadaki koridorlarda ateş ederken görüldüğünü söylüyorlar.

Bazı sakinler, çetelerin savunmasız kişilerin evlerini uyuşturucu ticareti için bir üs olarak kullanmak üzere ele geçirdiği belirtiliyor.

"BAZI DAİRELERİ ÇETELER ELE GEÇİRDİ"

54 yaşındaki bakıcı David Gardner, binadaki durumla ilgili şöyle konuştu:

"Covid'den bu yana daha da kötüye gitmiş gibi görünüyor. İnsanlar değişmiş gibi görünüyor ve sorunlar daha da kötüleşti. Dükkanlardan veya barlardan dönerken birçok insan kendini güvende hissetmiyor. Daireler, Covid sırasında uyuyamayanlar için bir çekim merkezi haline geldi, ancak uyuşturucu kullanıcıları da buraya taşındı. Bazı daireler uyuşturucu çeteleri tarafından ele geçirildi ve onların gelip gittiğini görüyorsunuz. Sitede ellerinde palalarla koşturan ve bıçaklarla kavga eden insanlar gördük. Sadece belediye ve polisin harekete gelmesine ihtiyacımız var. Onlarla bir başvurdum yaptım, ne olacağını göreceğiz."

Komşular, küstah uyuşturucu satıcılarının güpegündüz satış yaptığını ve müşterilerinin sabahın erken saatlerinde ortaya çıktığını iddia ediyor.

46 yaşındaki uyuşturucuyu terketmiş eski bir satıcı, "Buralarda bir salgın var. Uyuşturucu ticareti çok yaygın. Otobüs durağında bekleyen insanları görüyorsun ve sonra onları satın almak için bir arka sokağa götürüyorlar. Şok edici. Çok açık. Diğerleri arabalarla geliyor ve genç satıcılar bir tomar parayla çıkıyorlar. Adil olmak gerekirse, arazide daha fazla polis görüldüğü için son zamanlarda biraz durgunluk oldu. Ama hiçbir şey yapılmazsa yine kalabalık oluşacak." diyor.

Geçen yıl polisler, Kingsbridge Tower'ın yakınında bir eve baskın düzenlediler ve bir kişinin çantasının içinde 4.000 sterlin değerinde kokain ve esrar buldular.

İki yıl önce bıçaklı bir kişinin saldırısına uğrayan üç polis yaralandı.

"12-13 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARI KULLANIYORLAR"

Greater Manchester Polisi'nden Dedektif Baş Müfettiş Christopher Downey şunları söyledi:

"Öncelikle, Kingsbridge Mahkemesi'nde ve Harpurhey çevresindeki bölgelerde yaşayanlara, yerel bölgede artan sayıda sorunun farkında olduğumuz konusunda güvence vermek istiyorum. Memurlarımız son zamanlarda dile getirilen endişelere yanıt olarak günlerce eylem gerçekleştirdi. Aralarında uyuşturucu ticareti yapan bir erkek de dahil olmak üzere çok sayıda tutuklama yaptık. Elbette bu sadece başlangıç ve gelecekte bölgede suçun azalmasını sağlamak için daha fazla önlem alacağız."

27 yaşındaki bir çocuk annesi Kylie Hughes şunları söyledi:

"Evlere uyuşturucu dağıtması için çeteler 12 veya 13 yaşındaki çocukları kullanıyor. Bisikletleriyle teslimat yaptıklarını görüyorsunuz. Drug Tower'da iyi insanlar var ama birçoğu pahalılıkla mücadele ediyor ve gıda yardımına ihtiyaç duyuyor."

The Sun

SON VİDEO HABER

Cemaatle namaz sırasında imamı darp etti!

Haber Ara