Açık bir gecede yukarı/gökyüzüne bakarsanız, muhtemelen birkaç parlak gök cismi ve aralarında çok fazla karanlık alan göreceksiniz. Ancak galaksimizde yüz milyarlarca yıldız ve evrende yüz milyarlarca galaksi varsa, her şey Times Meydanı gibi aydınlanmalıdır. Öyleyse neden geceleri kozmos zifiri karanlık?
Chicago'nun Adler Planetarium'undan bir gökbilimci olan Mark Hammergren, uzayın yüksek enerjili gama ışınlarından düşük enerjili radyo dalgalarına kadar bir spektrumda ışık enerjisi ile dolu olduğunu söylüyor. Gözlerimiz, bilim insanlarının uygun bir şekilde "görünür ışık" olarak adlandırdıkları bu gamın yalnızca küçük bir bölümünü görebilir. Örneğin ultra kısa gama dalgaları Dünya atmosferine giremez ve retinalarımız süper düşük enerjili kızılötesi dalgaları kaydedemez.
Gözlerimizin anlayabileceği hiçbir şey olmadığında, ışığın yokluğunu da renk yokluğu olarak görürüz. Diğer astronomik gerçeklerle birleştiğinde - evrenin muazzamlığı ve genişledikçe yıldızların bizden uzaklaşması gerçeği - uzay oldukça boş görünebilir. Gerçekte, boş bir arka plan gibi görünen şey, her biri parlak parlayan uzak takımyıldızların bir duvar halısıdır.
Kaynak: popsci