Yapay kalp kapağında Rus devrimi!
Ruslar, ilaç kullanılmasını gerektirmeyen bir ömür boyu hizmet edebilecek biyolojik bir kalp kapağı oluşturdu. Yapay biyolojik kapakçığın sentetik bir plastik zardan oluştuğu açıklandı.

Oluşturma Tarihi: 2020-11-08 14:32:42

Güncelleme Tarihi: 2020-11-08 14:32:42

Rus "Cardiotechnica" şirketinin uzmanları, uzun süre hizmet verebilen bir insan kalp kapakçığı işlevini yerine getiren bir implant oluşturdu.

Vücudu implante edilen hastanın, kan pıhtılarının oluşmasını önlemek için herhangi bir ilaç almasına gerek olmadığı belirtildi.

Bu, Rusya Ulusal Teknoloji Girişimi merkezinin sözcüsü olan Rus TASS ajansı tarafından belirtildi.

Sözcü, Rus 'Kardiyoteknik' şirketindeki uzmanların, Rusya Bilimler Akademisi Biyofizik Enstitüsü'ndeki bilim insanlarıyla işbirliği yaparak, insan vücuduna yerleştirildikten sonra herhangi bir ilaç kullanılmasını gerektirmeyen ve hayatının geri kalanına hizmet edebilecek, insan kalbi için biyolojik bir yapay kapak oluşturduklarını söyledi.

Sözcü, Rus tıbbi cihazının dünyada eşi benzeri olmadığını da sözlerine ekledi. Yapay biyolojik kapakçığın sentetik bir plastik zar ve insan vücudunun içinde hücrelerinin yaşadığı bir tür matris oluşturan biyolojik bir malzemeyi içeren bir dolgudan oluştuğunu açıkladı.

Bütün bunlar, kan pıhtılaşmasını önlemek için antikoagülanların kullanılmasını gerektirmeyen canlı bir doku yapısının oluşturulmasına izin veriyor.

Rus tıbbi cihazı, şu anda kullanılan ve 6-12 yıldan daha eski olmayan tıbbi implantların aksine, belirsiz bir süre boyunca çalışabilirliğini sürdürüyor.

Bir Rus biyolojik kapağı, bir hastanın vücuduna her yaşta implante edilebiliyor ve vücuduna hızla adapte oluyor. Hastanın yaşamına gelince, ameliyattan önceki normal haline dönüyor.
Biyolojik kapakçık, insan kalbini taklit eden cihazlar üzerinde test edildiği açıklandı.

Romatizmal ateş, endokardit, aort diseksiyonu veya anevrizması, kalsinozu ve diğer hastalıkları olan hastaların genellikle kalp kapak replasmanı gerektirdiği bildiriliyor.

Kaynak: TASS