Dolar

33,9732

Euro

37,6938

Altın

2.724,78

Bist

9.771,16

Yemen Ensarullah Hareketi İsrail'e muazzam yanıt sözü verdi

Yemen Ensarullah Hareketi, İsrail'in Yemen'deki ölümcül saldırısına 'muazzam' yanıt sözü verdi ve 'geri sayımın başladığını' söyledi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-22 14:44:46

Yemen Ensarullah Hareketi İsrail'e muazzam yanıt sözü verdi

Yemen Ensarullah Hareketi, İsrail'in Yemen'deki ölümcül saldırısına 'muazzam' yanıt sözü verdi ve 'geri sayımın başladığını' söyledi.

Yemen Ensarullah Hareketi, Hudeyde limanına yapılan ölümcül saldırı nedeniyle İsrail'e "büyük" bir misilleme sözü vererek Tel Aviv'i bir kez daha hedef alacağını açıkladı. Yemen Şura Konseyi üyesi Abdulsalam Jahaf, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Geri sayım başladı" dedi.

Yemen Donanması sözcüsü Refik el-Jand Pazar günü yaptığı açıklamada, "Hudeyde limanına yönelik Siyonist saldırganlığa tepkimiz, yakın gelecekte Tel Aviv'i bir kez daha hedef alarak hayata geçirilecek" dedi ve şehrin yakın zamanda Yemen'in hedef bankasına dahil edildiğini ekledi.

Filistin Haber Ajansı Quds haber ağına, “Yemen silahlı kuvvetleri, Siyonist rejimin Gazze'ye devam eden saldırısı ve masum Filistin vatandaşlarının katliamı nedeniyle işgalcilere karşı operasyonlarının kapsamını kademeli olarak artırmaya karar verdi” dedi.

İsrail'in Yemen'de üstlendiği ilk saldırı olan İsrail saldırısı, hayati önem taşıyan limandaki petrol tanklarını ateşe verdi ve Husilerin İsrail'deki ilk ölümcül saldırısından bir gün sonra gerçekleşti.

Cumartesi günü İsrail savaş uçakları Hudeyde'deki binaları, petrol tesislerini ve bir elektrik santralini hedef alarak en az altı kişiyi öldürdü ve çoğu ciddi yanıklarla olmak üzere 83 kişiyi yaraladı.

İsrail ise dün Yemen'den atılan bir füzeyi yakaladığını ve Güney Lübnan'daki hedefleri vurduğunu açıklamıştı. Güney Gazze sakinleri Refah bölgesinde çatışmalar yaşandığını bildirdi.

Yemen'deki Ensarullah hareketinin sözcüsü Muhammed Abdulsalam, Pazar günü Yemenlilerin İsrail'e tepkisinde "kırmızı çizgilerin" olmayacağı konusunda uyardı.

Katar'ın El Cezire TV'sine yaptığı açıklamada, "Tüm hassas kurumlar, tüm düzeyleriyle bizim için hedef olacaktır" dedi.

Ancak Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Hudeyde'ye saldırısının "bölgedeki mevcut gerilimi artıracağı ve Gazze'deki savaşı sona erdirme yönünde devam eden çabaları durduracağı" uyarısında bulundu.

Ayrıca Yemenli Tuğgeneral Abdul-Ghani el-Zubaidi, Washington'un Sana'ya Muscat aracılığıyla ABD'nin gerilimi artırma niyetinde olmadığını bildirdiğini söyledi.

Bu arada İsrail medyası, rejimin hava ve deniz kuvvetlerinin olası Yemen misillemelerine karşı yüksek alarma geçirildiğini bildirdi.

Yemen Askeri Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, grubun "İsrail'in ülkemize yönelik saldırganlığına tepkisinin kaçınılmaz olarak geleceğini ve çok büyük olacağını" söyledi.

Kaynak: news.cgtn.com/Press tv

Haber Ara