Dolar

34,0998

Euro

38,0818

Altın

2.886,58

Bist

9.900,25

Yemen'in dronu Tel Aviv'i vurdu

Yemen insansız hava aracı Tel Aviv'i vurdu, Yemen askeri güçleri bölgeyi vurduğunu ilan etti.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-19 09:46:39

Yemen'in dronu Tel Aviv'i vurdu

Yemen insansız hava aracı Tel Aviv'i vurdu, Yemen askeri güçleri bölgeyi vurduğunu resmen ilan etti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Gazze'ye destek operasyonlarını sürdürürken, Cuma günü işgal altındaki Filistin'deki Tel Aviv'de önemli bir bölgeyi hedef alan başarılı bir drone saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Cuma günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, söz konusu operasyonun yeni geliştirilen Yafa İHA'sı tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Drone, adını Tel Aviv'in bir parçası olarak "İsrail" tarafından işgal edilen Filistin şehrinden alıyor.

Seri, İHA'nın düşman radarından ve önleme sistemlerinden kaçma amacıyla tasarlandığını söyledi. Drone hedefine ulaştı ve operasyonel hedeflerine ulaştı.

Açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin artık Tel Aviv bölgesini bir saldırı bölgesi ve gelecekteki operasyonlar için birincil hedef olarak gördüğü vurgulandı.

Yemen askeri kuvvetlerinin İsrail işgalinin iç cephesine karşı, topraklarının derinliklerine ulaşmayı amaçlayan stratejik saldırılara odaklanmaya devam etme niyetini açıkladı.

Ayrıca sözcü, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin işgal altındaki Filistin'de hassas askeri ve güvenlik bölgeleri de dahil olmak üzere bir hedefe sahip olduğunu açıkladı.

Seri, işgalin Gazze'deki Filistinlilere karşı işlediği günlük suçlara ve katliamlara misilleme olarak YAF'ın bu hedeflere yönelik operasyonlarına devam edeceğine söz verdi.

Açıklamada ayrıca YAF'ın Arap ve İslam dünyasını savunan kahramanca Gazze Direnişi'ni destekleme kararlılığı teyit edildi. Operasyonların, Gazze'ye yönelik saldırganlık sona erene ve Filistin halkına yönelik kuşatma kaldırılıncaya kadar devam edeceği belirtildi.

Al Mayadeen'in muhabiri bu akşam erken saatlerde, bir insansız hava aracının işgal altındaki Filistin'in hava sahasını denizden ihlal ettiğini ve Tel Aviv'deki Shalom Aleichem Caddesi'ndeki bir binaya çarparak ciddi hasara yol açtığını duyurdu.

İsrail acil servisleri patlamada şarapnel parçaları nedeniyle sekiz kişinin yaralandığını bildirirken, İsrail medyası bir kişinin öldüğünü bildirdi. İsrail medyasının verdiği bilgiyi doğrulayan polise göre, ceset patlamanın yakınındaki bir binada bulundu ve şarapnel yarası izleri taşıyordu.

İsrail medya kaynakları, büyük bir dronun alçak irtifadan denizden Tel Aviv'e yaklaştığını ortaya çıkardı. Drone'un tüm savunma sistemlerini nasıl geçip binaya saldırmayı başardığı hala belirsiz.

Patlamanın ve sonrasının görüntüleri, dronun çarpışmadan önceki motor sesini gösteriyordu ancak İsrail ordusu henüz resmi ayrıntıları açıklamadı.

Kaynak: Al Mayadeen English

SON VİDEO HABER

'Fenerbahçeliliğimin zekatını versem yedi sülalenizi...'

Haber Ara