Dolar

32,5499

Euro

35,2700

Altın

2.466,78

Bist

10.872,56

Yemen İngiliz, ABD ve İsrail gemilerini hedef aldı

Yemen, Filistin’e yönelik insanlık dışı ablukayı protesto etmek için ABD, İngiltere ve İsrail gemilerine askeri saldırı gerçekleştirdi.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-07-02 16:50:26

Yemen İngiliz, ABD ve İsrail gemilerini hedef aldı

Yemen Silahlı Kuvvetleri, ABD, İngiltere ve İsrail rejimine ait gemileri hedef alan bir dizi askeri operasyon gerçekleştirdi. Doğrudan isabetle sonuçlanan saldırılar, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri tarafından duyuruldu.

HEDEFTE İNGİLİZ, ABD, İSRAİL GEMİLERİ VARDI

İlk operasyon Arap Denizi'ndeki İsrail gemisi MSC Unific VI'yı hedef aldı, ardından Kızıldeniz'deki ABD petrol tankeri Delonix'e saldırı düzenlendi. Daha sonraki operasyonlarda Hint Okyanusu'ndaki İngiliz Kargo gemisi Anvil Point ve Akdeniz'deki Lucky Sailor gemisi de hedef alındı.

Yemen Silahlı Kuvvetlerine göre bu operasyonlar, işgal altındaki Filistin topraklarındaki limanlara giriş yasağının ihlaline yanıt olarak düzenlendi. Gazze'de Filistin halkına yönelik ablukanın kaldırılmasına kadar faaliyetlerine devam etme sözü verdi.

İSRAİL İŞGALİNE MALZEME TAŞIYAN GEMİLERE SALDIRIYORLAR

Yemen halkı ve silahlı kuvvetleri, İsrail işgaline malzeme sağlayan gemi ve şirketleri doğrudan saldırı tehdidi altına sokarak Filistin davasına kararlı bir şekilde destek vermeye devam ediyor. Yemen ordusunun ayrıca Irak Direniş gruplarıyla işbirliği içinde İsrail işgali altındaki büyük limanlara giden trafiği hedef alacak şekilde operasyonlarını genişlettiği bildirildi.

Kaynak: English Manar tv

Haber Ara