Dolar

33,9770

Euro

37,7031

Altın

2.724,88

Bist

9.771,16

Yunanistan sınır muhafızı vuruldu

Bir Yunan sınır muhafızı Türkiye sınırında vuruldu. Sınır muhafızı hastaneye kaldırılırken bölgeye ilave sınır muhafızlarının Yunanistan tarafından konuşlandığı bildirildi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-22 16:17:36

Yunanistan sınır muhafızı vuruldu

Yunanistan-Türkiye sınırında Meriç nehrinde bir Yunan sınır muhafızı vurularak yaralandı.

Yunan polisi, sınır devriyelerinin 20 Temmuz'da Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçiş yapan göçmenleri engellemesi nedeniyle silah seslerinin nehrin Türkiye tarafından geldiğini bildirdi.

Saldırganın kimliği henüz bilinmiyor. Yunan makamları konuyla ilgili soruşturma başlattı.

57 yaşındaki yaralı sınır muhafızı, karnından yaralandı ve Didymoteicho kasabasındaki bir hastaneye nakledildi ve orada ameliyat edildi.

Yunan polisine göre yaralı memurun durumunun stabil olduğu belirtildi.

Yunan medyası, kolluk kuvvetleri yetkililerinin saldırgan veya saldırganların muhtemelen insan kaçakçısı olduğuna inandığını bildirdi. Polisten yapılan açıklamada, sınır muhafızına isabet eden kurşunun tabancadan çıktığı belirtildi.

Sınır devriye memurlarının olaydan hemen önce nehrin Türkiye yakasında şüpheli bir faaliyet tespit ettiği ancak yoğun bitki örtüsünün orada bulunan kişi sayısının doğru bir şekilde değerlendirilmesini engellediği bildirildi.

Herhangi bir geçiş girişimine karşı önlem olarak bölgeye ilave sınır muhafızları konuşlandırıldı.

Kaçakçılık ağları sıklıkla göçmenleri Meriç Nehri boyunca, yazın düşük su seviyelerinden yararlanarak Türkiye'den Avrupa Birliği'ne geçiş kapısı görevi gören Yunanistan'a yönlendirmeye çalışıyor.

Halihazırda Türkiye'den binlerce kişi bu rota üzerinden Yunanistan'a giriş yaptı ve Yunanistan da buna karşı bir sınır duvarı inşa ediyor.

Kaynak: brusselssignal.eu

Haber Ara