Dolar

34,0657

Euro

38,0976

Altın

2.821,56

Bist

9.872,85

Herkesi 'LGBT' yapacağına söz verdi! 'Hanımlar, beyler demiyoruz'

İngiltere merkezli Disney'in yöneticisi Karey Burke, içeriklerinde daha fazla çeşitliliğe yer vereceğine ve karakterlerin en az yüzde 50'sinin LGBT çevresinden oluşacağına söz verdi. Sapkın eğilimleri sahiplenişte gözünü karartan kadın, sosyal medyada yeniden gündem oldu.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-09-17 20:45:40

Disney'den bir yönetici, eğlence devinin yıl sonuna kadar ırksal azınlıklar ve LGBT topluluğu gibi yeterince temsil edilmeyen grupların düzenli karakterlerinin en az yüzde 50'sini oluşturması için çalışırken, yapımlarında daha fazla kapsayıcılık sözü verdi.

"İKİ EŞCİNSEL ÇOCUĞUN ANNESİYİM"

Disney'in Genel Eğlence İçeriği Başkanı Karey Burke, şirket genelinde yapılan ve daha sonra Twitter'da paylaşılan Zoom görüşmesinde, şirketin içeriğini daha kapsayıcı hale getirmek için daha fazla şey yapması gerektiğini söyledi.

Burke, görüşmesinde, "Aslında ben iki eşcinsel çocuğun annesi olarak buradayım. Bir transseksüel çocuk, bir panseksüel çocuk ve aynı zamanda bir lider olarak" dedi.

"HANIMLAR, BEYLER DEMİYORUZ"

Disney'in çeşitlilik ve kapsayıcılık yöneticisi Vivian Ware ise, Disney'in kapsayıcılık çabalarına uyum sağlamak için parklardaki kayıtlı mesajları değiştirme sürecinde olduğunu söyledi.

Ware, "Artık hanımlar ve beyler, oğlanlar ve kızlar demiyoruz, her yaştan hayalperestler diyoruz." diye devam etti.

2_897

Disney'in Toy Story yan ürünü Lightyear'da eşcinsel öpücüğünü yeniden canlandırdığı söyleniyor.

1_767

Disney'in LGBT planı, Florida'nın yeni "Eşcinsel Deme" yasasıyla ilgili tartışmaların ortasında geliyor.

SON VİDEO HABER

Yakılarak öldürülen Afgan madenci davasında yeni gelişme

Haber Ara