Dolar

34,2398

Euro

37,6309

Altın

2.920,13

Bist

9.109,34

Setinde gerçek ölüme sebep olan film seyirciyle buluşacak

Alec Baldwin’in görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in trajik ölümüne sebep olduğu Rust filmi, üç yıl sonra gösterime giriyor. Film, Polonya’daki Camerimage Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-05 14:32:06

Setinde gerçek ölüme sebep olan film seyirciyle buluşacak

Alec Baldwin'in başrolünde yer aldığı ve aynı zamanda yapımcılığını üstlendiği Western filmi Rust, üç yıl önce sette yaşanan trajik ölümle gündeme gelmişti. Görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in Baldwin'in elindeki silahın ateş alması sonucu hayatını kaybetmesi, hem sinema dünyasında hem de kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Yaşanan korkunç olayın ardından dava süreci başlamış ve uzun süre devam etmişti. Tüm bu gelişmelere rağmen film, çekimlerin tamamlanmasıyla birlikte Camerimage Uluslararası Sinematografi Sanatı Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapmaya hazırlanıyor.

LANETLİ FİLMİN GÖSTERİMİ BAŞLIYOR

Deadline'ın haberine göre, 2021 yılında sette yaşanan trajik kazanın ardından Rust filmi “lanetli” olarak anılmaya başlamıştı. Halyna Hutchins'in ölümünden sonra durdurulan çekimler, Mayıs 2023'te tamamlandı. Filmin dünya prömiyeri, Polonya'nın Toruń kentinde düzenlenecek Camerimage Film Festivali'nde gerçekleşecek. Festivalin ardından filmin prodüksiyonu ve güvenlik konuları üzerine bir panel düzenlenecek.

DAVANIN SÜRECİ VE BALDWIN'İN AÇIKLAMALARI

Alec Baldwin, set kazasında istemeden birinin ölümüne sebep olmasının ardından, dava sürecinde suçsuz olduğunu savundu. Kasıtsız adam öldürme suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan Baldwin, silahın tetiğini çekmediğini ve silahın içinde gerçek mermilerin olduğunu bilmediğini ifade etti. Dava, Ağustos 2023'te Baldwin'in lehine sonuçlandı ve usta oyuncu ceza almaktan kurtuldu. Ancak Hutchins'in ailesi, Baldwin'in sorumlu olduğunu savunarak davanın yeniden açılması için girişimlerde bulunuyor.

Haber Ara