Dolar

34,1782

Euro

38,2004

Altın

2.936,44

Bist

9.829,19

Yönetmen Coppola'nın 40 yıllık projesi: 'Megalopolis: Bir Masal'

Sinema salonlarında bu hafta dramdan komediye, gerilimden animasyona 5'i yerli 12 film vizyona girecek. Francis Ford Coppola'nın yapım hikayesi 40 yıl süren 'Megalopolis: Bir Masal' filmi haftanın dikkati çeken yapımları arasında.

5 Saat Önce Güncellendi

2024-09-26 20:56:09

Yönetmen Coppola'nın 40 yıllık projesi: 'Megalopolis: Bir Masal'

Gizli biyolojik deneylerin yapıldığı bir alanı konu alan Kazakistan yapımı "Diriliş Adası" adlı film, Aysulu Onaran'ın yönetmenliğinde bu hafta seyirci karşısına çıkacak.

Filmin oyuncu kadrosunda Vlad Bukatkin, Malika Baygubenova ve Aleksey Shemes gibi isimler yer alıyor.

"Megalopolis: Bir Masal"

Tüm zamanların en büyük yönetmenlerinden biri olarak gösterilen Francis Ford Coppola'nın yapım hikayesi tam 40 yıl süren "Megalopolis: Bir Masal" filmi, yıldız oyuncu kadrosu ve sanat yönetimiyle haftanın dikkati çeken yapımları arasında.

Cannes'da dünya prömiyerini yapan filmin oyuncu kadrosu Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman, Talia Shire, Grace VanderWaal, Laurence Fishburne, Kathryn Hunter ve Dustin Hoffman'dan oluşuyor.

Bilim kurgu ve dramı bir araya getiren film, ütopik, idealist bir gelecek hayali kuran, dahi bir sanatçı olan Cesar Catilina'nın hikayesini konu ediyor.

"Gelecek Yıl Aynı Yerde"

Nick Moore tarafından yönetilen ve başrollerinde Lucien Laviscount ve Sophie Cookson'ın oynadığı "Gelecek Yıl Aynı Yerde", romantik komedi meraklılarını sinema salonlarına bekliyor.

Sophie Cousens'ın aynı adlı romanının bir uyarlaması olan film, aynı hastanede bir dakika ara ile doğan Minnie ve Quinn'in hikayesine odaklanıyor.

"Bir Gece"

Orijinal ismiyle "Strangers by Night" olan Fransız yapımı "Bir Gece" filmi, Paris metrosunda tartışarak tanışan bir kadın ve adamın hikayesini ele alıyor.

"Meşru Gayrimeşru"

Haftanın yerli komedi filmlerinden "Meşru Gayrimeşru", tüm parasını telefon dolandırıcılarına kaptıran hukuk profesörü Erdem Kuş'un parasının peşine düşmesiyle birlikte gelişen olayları takip ediyor.

Filmin başrollerini Erkan Can, Kemal Uçar, Şahin Sarsu, İbrahim Temizoğlu ve Yusuf Uyar paylaşıyor.

"Hayalimdeki Köy 2"

"Hayalimdeki Köy" filminin devamı olan komedi türündeki yapımın yönetmen koltuğunda, ilk filmin de yönetmenliğini üstlenen Cüneyt Faruk Arkın oturuyor.

Filmin oyuncu kadrosunda ise Nuri Alço, Eşref Kolçak, Coşkun Göğen, Levent Taşçı ve Burçak Kabadayı yer alıyor.

"Tan Vakti"

Dram ve romantizmi bir araya getiren "Tan Vakti" filmi, okulu kapalı bir köyde öğretmenlik yapmaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediniyor.

Elazığ'da çekilen Kültür ve Turizm Bakanlığının destek verdiği filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Süleyman Karadağ gerçekleştirdi.

Haftanın korku filmleri

Korku filmi tutkunlarının ilgisini çekecek "Azrail", tutsaklığından kurtulmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediniyor. ABD ve Estonya ortak yapımı filmde Samara Weaving, Nathan Stewart-Jarrett ve Vic Carmen Sonne rol alıyor.

Ogan Şenyolcu'nun yönettiği "Fussilet" filmi, doğumu sırasında annelerini kaybettikleri için kardeşine karşı öfke besleyen bir kadının hikayesini anlatıyor.

"Üç Harfliler" ve "Şeytan-ı Racim" gibi seriye dönüşen filmlerle tanınan Arkın Aktaç'ın yönetmen koltuğuna oturduğu, Ömer Güler'in yapımcılığını üstlendiği "Büyücü" filmi, görev için gittiği cinayet mahalliyle ilgili halüsinasyonlar gören bir polisin hikayesine odaklanıyor.

Haftanın animasyonları

Bu hafta vizyonda olacak Endonezya yapımı "Küçük Kahramanlar: Deniz Altı Maceraları" animasyon filmi, denizlerin altında yaşadıkları huzurlu hayatı tehdit eden canavarlara karşı mücadele eden deniz kızı prenses Clara ve arkadaşlarını hikayesini anlatıyor.

İran yapımı "Kuzugiller ve Uçuş Hayali" animasyon filmi ise uçmayı hayal eden bir koyunun hikayesini minik izleyicilerin beğenisine sunuyor.

AA

SON VİDEO HABER

Sadettin Ökten'den Gazze yorumu

Haber Ara