Dolar

33,9467

Euro

37,7896

Altın

2.821,02

Bist

9.655,75

37 milyar dolar kâr eden şirket buharlaştı

Rusya'da gündem olan Banknota LLC adlı gizemli bir şirket, şaşırtıcı bir şekilde 37 milyar dolar kâr elde ettikten sonra aniden ortadan kayboldu

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-06 13:53:18

37 milyar dolar kâr eden şirket buharlaştı

Rusya'da, şaşırtıcı bir şekilde 37 milyar dolar kâr elde ettiği iddia edilen Banknota LLC adlı gizemli bir şirket, aniden ortadan kayboldu.

Rus medyası tarafından ortaya çıkarılan olayda, Banknota'nın yalnızca bir yıl faaliyette bulunduktan sonra geriye sadece bir tabela bıraktığı belirtildi.

Rus medyasında RTVI tarafından yapılan araştırmada, Banknota LLC'nin 2023 yılı mali raporlarında 3,7 trilyon ruble (40,4 milyar dolar) gelir elde ettiği, bunun 3,4 trilyon rublesinin (37,1 milyar dolar) net kâr olduğu açıklandı.

Bu kâr, Rusya'nın dev enerji şirketleri Gazprom ve Rosneft dışındaki tüm firmalardan daha yüksek. Ancak bu şaşırtıcı kârlara rağmen, Banknota'nın izine rastlanamadı.

2jpg-zLUGfO7sZkWzoUJfyRDgyw

ŞİRKETİN SAHİBİNİN 'KÜÇÜK HIRSIZLIKLARI' BİLİNİYORDU

Şirketin sahibi olarak kayıtlarda Moskova'da ikamet eden ve daha önce küçük çaplı hırsızlık suçlarından hüküm giymiş Dmitry Frolov yer alıyor. Şirketin herhangi bir bankacılık lisansına sahip olmaması, gelir kaynaklarına dair soru işaretlerini artırıyor.
Banknota, mortgage ve araba kredileri gibi hizmetler sunduğunu iddia ederken, uzmanlar bu tür işlemlerle trilyonlarca ruble kâr elde etmenin imkansız olduğunu belirtiyor.

GERİYE SADECE TABELA KALDI

Banknota'nın, yurt dışına para aktarmış olabileceği düşünülüyor. Şirketin, Belarus'ta bir şube bildirdiği iddia edilse de, bu şube Belarus'ta ticari veri tabanlarında yer almıyor. Ağustos 2023 itibariyle şirketten geriye sadece bir tabela kaldı.

Bu gizemli kayboluş ve devasa kârlar, Rusya'daki finansal çevrelerde şüphe uyandırdı ve Banknota LLC'nin faaliyetleri hâlâ soruşturulmaya devam ediyor.

Kaynak: Sözcü

Haber Ara