Dolar

34,1958

Euro

37,0356

Altın

2.960,67

Bist

9.002,34

ABD Başkanı Biden'dan dikkat çeken Yahya Sinvar açıklaması!

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesini 'ABD ve İsrail için güzel bir gün' olarak değerlendirirken, Beyaz Saray da istihbarat desteğinin önemine vurgu yaptı.

4 Saat Önce Güncellendi

2024-10-17 22:37:24

ABD Başkanı Biden'dan dikkat çeken Yahya Sinvar açıklaması!

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesi üzerine ABD Başkanı Joe Biden, "ABD ve İsrail için güzel bir gün" ifadesini kullandı. Biden, Sinvar'ın yaşamını yitirmesinin İsrail için bir "rahatlama anı" olduğunu belirtti. "Yahya Sinvar, hedeflere ulaşılmasında bir engeldi ve bu engel artık yok," dedi.

Biden, yakında İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşeceğini açıkladı. Ayrıca, Biden'ın yardımcısı ve Demokrat Parti'nin Başkan adayı Kamala Harris, "Adalet yerini buldu" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD'nin istihbarat desteği ile Sinvar ve diğer Hamas liderlerinin izini sürmeye yardımcı olduklarını ifade etti.

YAHYA SINVAR'IN ÖLDÜRÜLMESİ

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölüm haberi, ABD ve İsrail arasında olumlu bir hava yarattı. Biden, bu gelişmenin iki ülke için de büyük bir kazanım olduğunu vurguladı.

ABD'NİN İSTİHBARAT DESTEĞİ

Beyaz Saray, İsrail'in operasyonlarında sağladıkları istihbaratın önemini dile getirdi. Jake Sullivan, "ABD istihbaratı, İsrail'in Sinvar dahil Hamas liderlerinin izini sürmesine yardım etti," şeklinde konuştu.

SİYASİ YANSIMALAR

Sinvar'ın öldürülmesi, uluslararası siyasette nasıl yankı bulacak? Biden ve Harris'in açıklamaları, ABD'nin Ortadoğu politikası açısından önemli bir mesaj taşıyor.

Gazete Duvar

Haber Ara