Husilere bağlı El-Mesire televizyonunun haberine göre, ABD ile İngiltere, Sana'ya hava saldırıları gerçekleştirdi. Ancak saldırılara dair başka bir detay verilmemiştir. Şu ana kadar ABD ve İngiltere'den konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştır.
Kızıldeniz'deki durumla ilgili olarak, Yemen'deki İran destekli Husilerin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak 31 Ekim 2023'te Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koymaya ve bazılarına insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başladığı belirtilmiştir. ABD güçleri bu süreçte Yemen'den atılan füzeleri ve kamikaze dronları defalarca düşürdüğünü açıklamıştır.
Husilerin eylemlerinden sonra birçok gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştır. ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturduğunu açıklamıştır. Kızıldeniz'de 31 Aralık 2023'te İsrail ile bağlantılı gemiyi ele geçirmeye çalışan Husilere ait 3 sürat teknesi, ABD helikopterlerince ateş altına alınmıştır. Husiler, 10 Ocak'ta da İsrail'e destek olduğu iddiasıyla Kızıldeniz'de ABD'ye ait bir geminin füze ve kamikaze dronlarla hedef alındığını duyurmuştur. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 11 Ocak'ta ABD ve Japonya tarafından sunulan kararı kabul ederek, Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarını acilen sonlandırmasını istemiştir. Süveyş Kanalı, küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'sini oluşturarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sağlamaktadır.