Akşam'da yer alan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri'nin AP haber ajansının haberine göre, isminin gizli tutulmasını isteyen ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, yaptığı açıklamada, Türkiye hükümetinin Fetullah Gülen hakkındaki suçlamaları için yeterli ve makul gerekçeler olduğunu vurguladı.
FETÖ tarafından işletilen vakıf ve eğitim kurumlarının şüpheli bir yapısı ve finansmanı olduğunu ifade eden yetkili, "Masum bir dini hareketten ziyade organize suç örgütlerinin kara para aklamak için para saklayan kişileri gibi görünüyorlar. Gülen hakkındaki iddialarda haklılık payı olabilir" açıklamasında bulundu.
Söz konusu yetkili, Türkiye'nin, darbe girişiminin arkasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in olduğuna ilişkin ABD makamlarına ilettiği belgelerin incelenmesine devam edildiğini hatırlattı.
Yeminle himmet görüşmesi
Konya'daki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan işadamı Ali Fuat Deresoy verdiği ifadede örgütün himmet çarkını ayrıntıları ile deşifre etti. İfadesinde Fetullah Gülen'i ziyaret etmek için bir heyetle Pensilvanya'ya gittiğini anlatan işadamı Deresoy, “Gülen'in ikametine gittiğimizde üzerlerimizde bulunan telefon ve her türlü iletişim araçlarına el koyuldu.
Burada gördüklerimiz ve yaşadıklarımızı hiç kimseye anlatmamamız konusunda namusumuz, şerefimiz üzerine ve şart ettirilerek yemin ettirdiler” dedi.
FETÖ'nün“mahrem” yapısı deşifre edildi. “Hususici” adı verilen kiyiler özel olarak eğitiliyor.
Uşak polisi, FETÖ'nün “mahrem” yapılanmasının deşifre edilmesi için 26 ayrı ilde eşzamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital veriler ve dokümanlar incelendi. Tanık ifadelerinin de alındığı soruşturma sonrasında, FETÖ'nün insan kaynakları olan “mahrem” yapısı deşifre edildi.
Asker, polis ve adliye personeli olarak yetiştirmeyi düşündükleri zeki öğrencileri “Hususici” olarak adlandırdıkları, “Hususici” öğrencileri bire bir ilgilenilerek özel olarak eğittikleri tespit edildi.