Defense News'te yer alan habere göre, Trump ve Kim'in son derece sert söylemlerine rağmen, ABD ordusu ile donanmasında stratejik ve operasyonel konuşlanmayla ilgili bir hareketlilik görülmüyor. ABD hava kuvvetleri, donanması ve kara birliklerinin, günlük rutin işlerine devam etmesi, ABD yönetiminin silahlı kuvvetleri savaş konusunda uyarmadığı şeklinde yorumlanıyor.
Nükleer uçak gemisi Ronald Reagan ile donanmaya ait başlıca gemilerin ABD'deki üslerinde barışçıl bir şekilde durduğu belirtilen haberde, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kuzey Kore'deki vatandaşlarına ülkeyi derhal terk etme çağrısında bulunmadığını, ABD'li askeri temsilcilerin ailelerinin de bu ülkede kalmaya devam ettiğine dikkat çekildi.
Bu arada ABD'nin Pasifik Okyanusu'ndaki silahlı birliklerinde de büyük bir sakinlik gözleniyor.
Defense News'e konuşan bir kaynak, "Pasifik Okyanusu'ndaki müşterek komutanlık karargahında hiç kimsede telaş gözlenmiyor. Burada herkes sakin ve profesyonel davranıyor. Nükleer savaşın kısa süre içinde başlamasıyla ilgili mesajlar ise sadece söylem olarak kabul ediliyor" dedi.
ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford da, Çin'in başkenti Pekin'i ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada askeri bir seçeneğin ‘korkunç' olacağın, bunun sadece siyasi bir diyalog kurmak için uygulanan diplomatik ve ekonomik baskının başarısız olması durumunda değerlendirileceğini söyledi.
Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon, Kuzey Kore sorununun askeri çözümü bulunmadığı vurgulamıştı.
Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, "Kore Yarımadası'nda bir daha asla savaş olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim" diye konuşmuştu.