Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

ABD parasıyla istihbarat operasyonu! 'Laboratuvar virüsleri'

Eski bir EcoHealth Alliance yöneticisi, ABD'nin Çin'e teknoloji transferinin Covid-19 salgınıyla sonuçlandığını iddia etti

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-05 18:01:00

ABD parasıyla istihbarat operasyonu! 'Laboratuvar virüsleri'

Dr. Andrew Huff, ABD'nin yabancı topraklarda finanse ettiği biyolojik araştırmalarını, biyolojik savaş yeteneğini ölçmek için "dev istihbarat operasyonu" olarak değerlendiriyor.

Salgının başında ortaya atılan en eski iddialardan biri, Çin'deki laboratuvarlarda incelenen yarasa virüslerinin Covid-19 salgınının kaynağı SARS-CoV-2 virüsünün kazara yayılmasına neden olduğuydu.

ABD-ÇİN ORTAKLI LABORATUVAR ARAŞTIRMALARI

Dr. Andrew Huff, bir zamanlar ABD vergi mükelleflerinin dolarlarını dünyanın dört bir yanındaki biyolojik araştırma projelerine akıtan bir STK olan EcoHealth Alliance'ın başkan yardımcısı olarak çalıştı.

Dr. Huff, Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde (WIV) gerçekleştirilen projelerden birinin Covid-19 salgınının kaynağı olduğunu, bunun hem Pekin hem de Washington tarafından gizlendiğini iddia etti.

covid-man-made-1-1000x600

İngiliz The Sun gazetesi, Huff'un yakında çıkacak bir kitapta iddialarını detaylandırdığını yazdı.

Kitapta yer alan ifşaatlara göre, 2009 yılında EcoHealth Alliance, PREDICT adlı bir program başlattı. ABD'nin dış yardım kuruluşu USAID tarafından finanse edilen proje, görünüşte insanlığı potansiyel salgınlara hazırlamak için dünya çapında potansiyel olarak zararlı hastalıklardan örnekler toplamayı amaçlıyordu. Huff, Wuhan laboratuvarının yarasalarda koronavirüsleri inceleyen programın yabancı ortaklarından biri olduğunu söyledi.

ABD ordusu için biyolojik silah tehdit araştırmalarında geçmiş tecrübesi olan Huff'a göre, PREDICT programı sahip olması gereken verileri toplayamıyordu. Ancak yabancı biyolaboratuvar yeteneklerini değerlendirmek için başlatılan istihbarat operasyonu gibi görünüyordu.

Huff ayrıca, 2014 yılında ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) tarafından EcoHealth Alliance aracılığıyla finanse edilen bir porjede yer aldı. Proje, salgın da dahil olmak üzere çeşitli potansiyel yollarla onları geliştirmek için patojenleri değerlendiriyordu. Buradaki mantık, bilim adamlarının yeni türleri incelemek ve benzer varyantlar doğal olarak ortaya çıkmadan önce onları durdurmanın yollarını bulmaktı.

ÇİN'İN KALİFİYE PERSONEL SIKINTISI

Huff, "EcoHealth Alliance, kuruluşta çalıştığım süre boyunca SARS-CoV-2 ajanının geliştirilmesinden sorumluydu" dedi. Huff, Virüsün ABD'den aldığı teknolojilerle Wuhan laboratuvarında yaratıldığına ve yanlışlıkla ülke nüfusuna sızdığına inanıyor.

Çin enstitüsünün kalifiye personel sıkıntısı çektiğini ve ABD hükümet yetkililerinin bunun gayet iyi farkında olduğunu iddia eden Huff, "EcoHealth Alliance'ın Çin'i başarısızlığa uğrattığı makul bir şekilde iddia edilebilir" dedi.

Koronavirüsün bir Çin laboratuvarından yayıldığına dair 'laboratuar sızıntısı' teorisi, Çin ile ticaret savaşı yaşayan dönemin ABD Başkanı Donald Trump tarafından popüler hale getirilmişti. Başlıca ABD medya kuruluşları ve teknoloji platformları başlangıçta bunu 'dezenformasyon' olarak deerlendirirken teoriyi görmezlikten gelindi.

Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19'un kökenlerini araştırdı ve en olası açıklamanın doğal evrim olduğu sonucuna vardı. Pekin, virüslerin hayvanlardan insanlara kazara bulaşmasının en makul teori olduğunu kabul ederken 'laboratuar sızıntısı' iddialarını yalanlıyor.
RT

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara