
ABD'de soykırımcı İsrail'e tam destek tüm hızıyla sürüyor. İsrail'i eleştiren yazıya imza atan Türk öğrenci Rumeysa Öztürk, vizesi aniden iptal edilerek ICE tarafından kelepçeli halde gözaltına alındı.
İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya kasabasına düzenlediği hava saldırısında, Hamas sözcüsü Abdullatif el-Kanu hayatını kaybetti. Bu gelişme, bölgedeki gerilimi tırmandırabilir ve yeni çatışmalara yol açabilir!
ABD Başkanı Donald Trump, Ankara Büyükelçiliği'ne aday gösterdiği Tom Barrack ile gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Trump, Türkiye için 'İyi bir ülke; lideri de iyi' dedi. Barrack ise Türkiye'yi 'En kadim medeniyetlerden biri' olarak nitelendirdi. Bu açıklamalar, ABD-Türkiye ilişkilerinde yeni bir sürecin kapısını mı aralıyor?
Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini, Fidan-Rubio görüşmesini gündemine aldı. Haberde ABD'nin Türkiye'ye olası F-35 satışının İsrail'deki yarattığı endişeye yer verildi.
İngiltere Kraliyet Rasathanesi, bu hafta 'süper ay' ve 'şeytan boynuzu' tutulmalarının aynı anda gerçekleşeceğini duyurdu.
ABD istihbarat raporuna göre Çin, 2030'a kadar ABD'nin yerini alarak dünyanın en etkili yapay zeka gücü olmayı hedefliyor.