Dolar

34,5424

Euro

36,0063

Altın

3.006,41

Bist

9.549,89

ABD, Türk yargısının kararlarından rahatsızmış!

FETÖ liderini ülkesinde kalmasına izin veren ABD, Türk yargısının verdiği kararlardan rahatsız olduğunu açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Palladino, yaptığı açıklamada Türkiye'de 16 sivil toplum örgütü, medya ve iş dünyası temsilcisi ile ilgili olarak hazırlanan iddianameden ötürü endişe duyduklarını belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-23 20:42:28

ABD, Türk yargısının kararlarından rahatsızmış!


15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminde rol alan ordu içerisindeki FETÖ'cü askerleri eleştirmekten kaçınan ve darbe girişimcilerini savunan ABD yönetimi, Türk yargısının aldığı kararlara tepki gösterdi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Palladino, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'de 16 sivil toplum örgütü, medya ve iş dünyası temsilcisi ile ilgili olarak hazırlanan iddianameden ötürü endişe duyduklarını belirtti.
Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"ABD, Türkiye'de savcıların 16 sivil toplum örgütü, medya ve iş dünyası temsilcisinin suçlanması ile ilgili olarak harekete geçmesi yüzünden büyük endişe duymaktadır. İfade özgürlüğünü kullanmak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile sonuçlanmamalıdır. Türkiye'den keyfi olarak tutulan herkesi bırakmasını istiyoruz."

16 ŞÜPHELİ GEZİ OLAYLARINI
FİNANSE ETMEKLE SUÇLANIYOR

İş adamı Osman Kavala ve oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın da aralarında olduğu 16 şüpheli hakkında Gezi Parkı olaylarıyla ilgili geçen hafta açıklanan iddianamede ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 675 sayfalık iddianamede şüpheliler, 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs' ve 'Gezi olaylarını finanse etmekle' suçlandı.

HAKLARINDA MÜEBBET HAPİS
CEZASI İSTENENLER

Haklarında müebbet hapis cezası istenen şüpheliler arasında Ayşe Mücella Yapıcı, Ayşe Pınar Alabora, Şerafettin Can Atalay da var.
İddianamede 'mala zarar verme', 'tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması', 'ibadethane ve mezarlıklara zarar verme', 'ateşli silahlar kanununa muhalefet', 'nitelikli yağma' ve 'nitelikli yaralama' gibi suçlamalar var.
Savcılık, suçlanan isimlerin 2013'te yaşanan Gezi olaylarını '2011 yılından başlayarak yönlendirilmeye çalıştıklarını' iddia etti.
İddianamede, Bakanlar Kurulu ve 746 kişi daha müşteki olarak yer aldı.
Mehmet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanlıoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

AB, TÜRK YARGISINI ELEŞTİRMİŞTİ

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri iddianame ile ilgili olarak "Türk yargısı şaka gibi" yorumu yapmış;
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatović de, Türk adaletinin 'Avrupa insan hakları standartlarından saptığını' söylemişti

SON VİDEO HABER

Zenginlerin açık denizlerde 'korsan avı'

Haber Ara