Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

ABD, Türkiye'ye 'laptop' yasağını kaldırdı

ABD, Türkiye’den yapılan direkt uçuşlarda laptop, ipad ve kamera gibi elektronik eşyaların taşınmasına getirdiği yasağı kaldırdı. Yasağın uygulanmadığı ilk uçuş bu sabah saat 07.00'de THY’nın TK 03 sefer sayılı New York uçuşunda gerçekleşti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-05 08:50:27

ABD, Türkiye'ye 'laptop' yasağını kaldırdı

DHA'dan Hüseyin Aslıyüce'nin haberine göre yasağın kaldırılmasının ardından bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları'nın TK-3 sefer sayılı uçağı ile saat 06.45'te New York John F. Kennedy Havalimanı'na seyahat eden yolcular 102 günlük yasağın ardından, dış hatlar gidiş katında önce özel güvenlik bölümünden pasaport ve adres bilgilerini kayıt ettirdi.

Check-in işlemini yapan yolcular elektronik cihazlarını yanına alarak boarding için 228 nolu salona geçti. Burada özel güvenlik pasaport işlemlerini yaptı. Daha sonra yolcuların elektronik cihazları ve kabin içine aldıkları eşyaları iz dedektöründen geçirilerek uçağa bindi.

THY'NİN ABD'YE GİTTİĞİ 9 ŞEHİR 11 SEFERDE YASAK KALKMIŞ OLDU

Bu sabah New York seferi ile kalkan yasağın ardından Türk Hava Yolları ABD'nin bugün Atlanta, Boston, Chicago, Houston, Los Angels, Miami, San Francisco, Washington, şehirlerine yaptığı seferlerinde de yasak kalkmış oldu.

TOMOGRAFİ CİHAZLARI YASAĞIN KALKMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNADI

Yasağın kaldırılması için çaba harcayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın kararıyla yurt dışından getirtilerek Atatürk Havalimanına yerleştirilen, katı, sıvı, tabaka patlayıcıları tespit etme özelliğine sahip 2 tomografi cihazı kullanılmaya başlanmıştı. Arslan; "ABD ve İngiltere'ye giden yolcularda bu uygulamayı yaparak muhataplarımıza 'Kurallar istediğinizin çok üzerinde, en son teknolojiyle donatılmış bir cihaz da kuruyoruz, müsterih olun' diyeceğiz" demişti.

 

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara