Dolar

33,9883

Euro

37,7618

Altın

2.747,22

Bist

9.936,76

Ada ülkesi Amerikan Samoa nerededir? Amerikan Samoa hakkında bilgiler

Bir ada ülkesi olan Amerikan Samoa hakkında ilginç bilgiler...Amerikan Samoa'da hangi dil konuşuluyor? Ada ülkesinin nüfüsü nedir? İşte bir ada ülkesi olan Amerikan Samoa...

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-31 14:10:59

Ada ülkesi Amerikan Samoa nerededir? Amerikan Samoa hakkında bilgiler

Eskiden Samoa Adaları bir birlik içerisindeydi ancak zaman ilerledikçe Samoa Adaları ikiye ayrıldı. Birisi şuan ki Doğu Samoa da denilen Amerikan Samoası diğeri ise kısmen Almanya taraftarı olup ancak bağımsız olan Batı Samoa'dır.

MÖ 1500'lü yıllarda Bugünkü Samoalıların ataları, Güneydoğu Asya'dan taşınarak Samoa'nın hemen batısındaki adalara yerlemişlerdir. Birinci yüzyıla kadar buradaki insanlar yerli bitkiler, domuzlar, tavuklar ve köpeklerle beraber yaşamışlardır. Ardından Samoa ve Tonga adalarına taşındılar.

Avrupalılar'ın Samoa ile tanışmaları Hollandalı Jacob Roggeveen tarafından 1722 yılında keşfedilmesiyle oldu. 1768 yılında Fransız bir gezgin olan Lous Antonie de Bougainville bu adaları ziyaret etti ve onun sayesinde Samoa adaları Gezi Adaları olarak bilinir hale geldi. Tüccar ve misyonerler daha sonra bu adaları ziyaret ettiler.

1800'lü yılların sonlarına doğru Almanya ve ABD arasında adalar konusunda anlaşmazlıklar ortaya çıktı.Yukarıda da bahsettiğim gibi şuan adalar iki ülke arasında bölünmüş durumda. Bir ABD Bölgesi olarak, Amerikan Samoası biraz kendini idare eder. Amerikan Samoası'nda doğan birisi Birleşik Devletlerin vatandaşı sayılmaz ve seçimlerde oy kullanamaz, ancak Amerika Birleşik Devletleri'nin geri kalanına kolayca gidebilirler.

Amerikan Samoa'nın Coğrafyası
Amerikan Samoası Toplam Alan 199 km²'dir. Okyanus kıtasıdır. Engebeli zirveleri ve sınırlı kıyı ovaları, iki mercan adası ve beş volkanik adadan oluşur.

Amerikan Samoa bayrağı

s_7

 

 

Amerikan Samoa'nın haritadaki konumu

sa

Haber Ara