Dolar

34,6627

Euro

36,4010

Altın

2.949,43

Bist

9.735,39

Alman Yeşiller Partisinden ilginç teklif: İmamlara, ‘Siyah kırmızı-altın’ eğitimi verilsin

Yeşiller’in Meclis Grup Başkanı Eckardt, Almanya bayrağındaki renklere vurgu yaparak, Almanya’da görev yapacak olan imamların eğitiminin, 'Siyah-kırmızı-altın' olması gerektiğini dile getirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-26 19:30:40

Alman Yeşiller Partisinden ilginç teklif: İmamlara, ‘Siyah kırmızı-altın’ eğitimi verilsin

 

Son yıllarda İslâm'ın ilerleyişini durduramayan Avrupa devletleri ve Çin gibi ülkeler, İslâm'ı kontrol altına almak için bazı projeleri devreye soktular. “Çin İslâmı”, “Fransa İslâm'ı” şimdi de “Almanya İslâm'ı” projesi gündemde.
Çin'de devletin kontrolündeki İslam Cemiyeti, sosyalist değerlerle uyumlu şekilde "İslam'ın Çinleşmesi" planını uygulamaya koyduğunu açıklarken; dün de dün Alman Yeşiller'inden ilginç bir teklif geldi.
Yeşiller'in Meclis Grup Başkanı Katrin Göring-Eckardt, Almanya bayrağındaki renklere vurgu yaparak, Almanya'da görev yapacak olan imamların eğitiminin, "Siyah-kırmızı-altın" olması gerektiğini dile getirdi.
"Bu ülkede eğitim verecek imamlar, bunu 21. yüzyıla uygun özgür ve demokratik temeldeki değerlere göre yapmalı" diyen Göring-Eckardt, hükümetin bu konuda herhangi bir eylemde bulunmamasından dolayı, kapıların dışarıdan gelen etkilere açık olduğu görüşünü savundu.

YEŞİLLER KADINLARA DA İMAMLIK YOLUNU AÇMAK İSTİYOR

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ise Almanya'da yaşayan Müslümanlar üzerindeki yurt dışı etkisini mümkün olduğunca sona erdirmeyi hedeflemekle beraber, imamların eğitiminin İslâmi kurumlar tarafından yapılmasından yana. Yeşiller'den Katrin Göring-Eckardt'a göre hükümet, kadınların ve ilahiyat dışı bölümleri bitiren üniversite mezunlarının da imamlık eğitimine katılabilmelerini sağlayacak yasal zemini hazırlamalı.
omut adımlar atmak yerine, bu acil meseleyi devamlı erteleyerek konuları İslam Konferansı'nda tartıştırmaktan başka bir şey yapmadığını ifade eden Göring-Eckardt, "Şu çok açık, uzun vadede yasal olarak tanınan dini kuruluşlar olmadan Alman imamlar yetiştiremeyiz, ancak bu kurumlar meydana gelene dek, iyi işleyen danışma kurulları ve maliyeti karşılayacak geçici modellerle bu işin üstünden gelebiliriz" dedi.  Alman hükümeti uzun bir süredir din görevlilerinin yurt dışından gelmesi yerine ülke içinde eğitilmesi alternatifini tartışıyor. Araştırmada Fransa'nın gündeminde de ilgili ülkelerin hükümetleriyle görüşmelerin bulunduğu bilgisi yer alıyor. Paris hükümetinin talepleri arasında din görevlileri için dil ve ülke ile ilgili yeterli bilgiye sahip olma zorunluluğunun yanı sıra, siyasi yükümlülüklerin kabulü ve mali şeffaflık da bulunuyor.

'İMAMLARIN HEMEN HEMEN HEPSİ YURT DIŞINDAN GELİYOR'

Bu arada Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisiyle yakınlığı olan Konrad Adenauer Vakfı'nın yaptığı bir araştırmaya göre Almanya'da bulunan yaklaşık 2 bin camide görev yapan imamların yüzde 90'ı Almanya dışından geliyor. Düsseldorf'ta yayımlanan Rheinische Post gazetesinin Salı baskısında yer alan araştırmaya göre, söz konusu imamların büyük bölümü Türkiye, Kuzey Afrika, Kosova, eski Yugoslavya ülkeleri, Mısır ve İran'dan geliyor.
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı bin camide yaklaşık 2 bin 500 imam görev yaparken, bu rakam Almanya'daki imamların neredeyse yarısına tekabül ediyor. Sayısal açıdan 323 cami ile Milli görüş, yaklaşık 300 camiyle İslam Kültür Merkezleri Birliği ve 70'den fazla camiyle Almanya'daki Boşnaklar da öne çıkıyor.

SON VİDEO HABER

Taksim'de ABD'li kadın terör estirdi

Haber Ara