Almanya Demir Yollarında yaşanılan, tarihin en uzun süreli grevi ülkeyi ekonomik olarak kötü olarak etkiledi. Alman Ticaret Odası (DIHK) Başkanı Eric Schweizer konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, yük taşımacılığında 127 saat ve insan taşımacılığında 138 saat grevin maliyetinin 500 milyon Euro olduğunu söyledi. Zararın, üretilen malların müşteriye zamanından daha geç bir şekilde ulaşmasından dolayı olduğunu ifade eden Schweitzer, grevden en çok otomobil, maden ve elektronik sanayinin etkilendiğini açıkladı. Schweitzer, zamanında yetişmesi gereken siparişler konusunda büyük aksaklıkların yaşandığına dikkat çekerek, “Alman sanayicilerin en kısa sürede anlaşmaya varmasını bekliyoruz” dedi.
Öte yandan Alman Tren Makinistleri Sendikası (GDL) ile Alman Demir Yolları arasında 10 aydır sonuçlanamayan toplu iş görüşmelerindeki anlaşmazlık vatandaşların tepkisine de neden oldu. Alman Demiryolları İşletmesi (Deutsche Bahn) toplu sözleşme görüşmelerinin yeni turunda ücretlerde yüzde 4.7'lik artış teklif etmesine karşılık, sendikanın yüzde 5 oranında ısrar etmesi ve çalışma saatlerini kısaltılması talebi iş veren tarafından kabul görmemesi ülkede bir hafta boyunca demir yollarının çalışmamasına neden oldu.
Alman Sanayi Federasyonu Başkanı (BDI) Ulrich Grillo, “Alman Demir Yollarında yaşanılan uzun süreli grev ülke ekonomisine maddi zarar verdiği gibi güvenilir, ekonomik imajını da yitiriyor” dedi. Alman Otomobil Kulübü (ADAC) ise grev süresince otomobil kiralama şirketlerinde fiyatların yüzde yüzlük bir artış olduğunu ve buna paralel olarak da otobüs fiyatlarında aynı oranda artışın olduğunu kaydetti. Grev yüzünden mağdur olan yolcularla yapılan anketlerde yüzde 50 oranında katılımcı, Alman Tren Makinistler Sendikası'nı (GDL) suçlarken, yüzde 50'lik bir kesim de 169 bin kişinin çalıştığı Alman Demiryollarını haksız buldu.