Dolar

38,0300

Euro

43,2725

Altın

3.958,74

Bist

9.380,95

Dolar

38,0300

Euro

43,2725

Altın

3.958,74

Bist

9.380,95

Dolar

38,0300

Euro

43,2725

Altın

3.958,74

Bist

9.380,95

Almanya'da kalabalığa araçla dalan saldırganın kimliği belli oldu

Almanya'nın Magdeburg kentinde bir kişinin aracını Noel pazarında kalabalığın üzerine sürdüğü saldırıda ölü sayısı en az 2 olarak düzeltildi. Yaralı sayısının ise en az 60 olduğu belirtildi. Saldırganın 2006'da Almanya'ya gelmiş Suudi bir doktor olduğu ifade bildirildi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-12-20 23:02:45

Alman medyasında yer alan haberlerde kimliği belirsiz bir kişinin, aracını Noel pazarındaki kalabalığın üzerine sürdüğü ifade edildi.

Saldırı sonucu en az 2 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 60 kişinin yaralandığı belirtildi.

Noel pazarının kapatıldığı ve insanlardan şehir merkezini terk etmeleri istendiği belirtildi.

Saldırı, Elbe Nehri'nin yakınındaki Magdeburg Belediye binasının yanında kurulan Noel pazarında yaşandı.

Saksonya-Anhalt Eyaleti Başbakanı Reiner Haseloff yaşanan olaya tepki göstererek, "Noele yaklaştığımız şu günlerde korkunç bir olay." dedi.

Saksonya-Anhalt Eyaleti Başbakanı Reiner Haseloff, yaptığı açıklamada saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, ölenlerden birinin küçük bir çocuk olduğunu belirtti.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Haslehoff, saldırganın gözaltına alındığını belirterek, Suudi Arabistan kökenli saldırganın Saksonya-Anhalt eyaletinde çalışan bir doktor olduğunu ve 2006'dan bu yana Almanya'da yaşadığını ifade etti.

Welt gazetesi de polise dayandırdığı haberinde saldırganın 1974 doğumlu Suudi Arabistan vatandaşı olduğunu ve gözaltına alındığını belirtti.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, saldırgan, Noel pazarında en az 400 metre boyunca BMW marka bir aracı kalabalığın üzerine sürdü.

SALDIRIYA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, yaptığı yazılı açıklamada, "Huzurlu bir Noel beklentisi Magdeburg'dan gelen haberlerle aniden kesintiye uğradı. Bu korkunç suçun tüm arka planı henüz açıklığa kavuşmuş değil. Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle. Tüm acil servislere çabaları için teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Başbakan Olaf Scholz da sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Magdeburg'dan gelen haberlerin son derece üzücü olduğunu belirtti.

Scholz, "Acil servisler yaralılarla ilgilenmek ve hayat kurtarmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Tüm düşüncelerimiz kurbanlar ve aileleriyle. Güvenlik makamları olayın arka planını açıklığa kavuşturacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Scholz'un Magdeburg'taki olay mahallini ziyaret edeceği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, X'ten yaptığı açıklamada, Magdeburg'dan gelen haberlerin endişe verici olduğunu belirterek, "Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle. Onların ve Magdeburg halkının yanındayız. Bu endişeli saatlerde özveriyle çalışan kurtarma görevlilerine teşekkürlerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da X'teki hesabından, "Magdeburg'dan gelen görüntüler beni derinden sarsıyor. Noel pazarında birlikte vakit geçirmek isteyen aileler ve arkadaşları için artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Kurbanlara ve ailelerine en derin taziyelerimi sunuyorum. Acil servislere ve yardımcılara teşekkürlerimi sunuyorum." paylaşımında bulundu.

AA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara