Mısır'daki kanlı Sisi darbesinden sonra, yurtdışına hicret etmek zorunda kalan Müslüman Kardeşler Hareketi'nin üyeleri bulundukları ülkelerde zor şartlarda hayatlarını sürdürürken, Almanya hükümetinden ise övgü dolu açıklamalar geldi.
Alman hükümeti, Müslüman Kardeşler'in “barışçıl bir hareket” olduğunu söyledi.
YOLLARI KUR'AN VE SÜNNET
Parlamentodaki aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AFD) partisinin dış ve iç politika komiteleri üyeleri tarafından verilen soruşturma önergesiyle ilgili açıklamada bulunan Alman İçişleri Bakanlığı, Müslüman Kardeşler'in amacının Kur'an ve Sünnet'e dayalı ideal bir toplum oluşturmak olduğunu ve bazı Arap rejimleri tarafından soruşturmalarının ve hatta tasfiye edilmelerinin sebeplerinin ise, halkın özgürlükleri ve muhalefet partilerinin bulunmamasından kaynaklandığını açıkladı.
ŞİDDETTEN UZAKLAR
Bazı Arap rejimlerinin Müslüman Kardeşler'i rakip olarak gördüğünü belirten Alman hükümeti; Alman İslam Grubu'nun, siyaset ve diyalog yoluyla Alman hükümetinin stratejik bir ortağı olmayı amaçlayan Müslüman Kardeşler'e en yakın Müslüman örgüt olduğunu söyledi.
Alman hükümeti, Müslüman Kardeşler'in barışçıl bir hareket olduğunu, özellikle Mısır ve Suriye gibi otoriter rejimlere sahip ülkelerde şiddetten uzak olduğunu dikkat çekti.
Alman İçişleri Bakanlığı'nın resmi verilerine göre, Müslüman Kardeşler Hareketi'nin Almanya'da yaklaşık 1400 üyesi bulunuyor.