Dizayi, hükümetin resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Türkiye, Kürdistan bölgesinin ekonomi, ticaret ve yatırım alanında ilerlemesi için büyük kolaylıklar sağladı. Türkiye ile Irak arasındaki yatırım ve ticaret hacmi 10 milyar dolar. Bunun 8 milyar dolarını Kürdistan bölgesiyle yapılan ticaret oluşturuyor. Türkiye ile Kürdistan bölgesi, önemli ticaret hacmine sahiptir" ifadelerini kullandı.
Seçimlerden sonra Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve siyasi partiler ile hükümet yetkilileriyle görüştüğünü hatırlatan Dizayi, "Bütün taraflar, Kürdistan bölgesi ile güçlü siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinden yana. Koalisyon hükümeti de kurulsa Ankara ile Erbil arasındaki iyi ilişkiler devam edecektir. Çünkü yasalara ve hükümet politikasına göre hareket edilir. Bazı kişilere veya partilere göre değil" değerlendirmesinde bulundu.
Merkezi Irak hükümetiyle yaşadıkları sorunlara da değinen Dizayi, Bağdat ile Erbil arasında 2 Aralık 2014'te imzalanan petrol ve bütçe anlaşmasını hatırlatarak, şunları kaydetti:
"Anlaşmaya göre Erbil, Irak Milli Petrol Şirketi (SOMO) kontrolünde günlük 550 bin varil petrol ihraç edecekti. Merkezi hükümet de bunun karşılığında Kürdistan'ın bütçedeki yüzde 17'lik payını eksiksiz ödeyecekti. Bu anlaşma Irak 2015 bütçe yasasına da dahil edildi. Kürdistan bölgesi, 2015'in başından itibaren SOMO kontrolünde belirlenen miktarda petrol ihracı yaptı. Bağdat'ın son 6 ayda Erbil'e ödemesi gereken para 5 milyar dolardır. Elimize ulaşan toplam miktar ise sadece 1 milyar 800 milyon dolardır. SOMO'ya teslim ettiğimiz petrolü dünya piyasalarında satsaydık aylık 800 milyon dolar gelirimiz olurdu."
Dizayi, Kürt bölgesindeki memurların maaşlarını ödemek ve içine girdikleri mali krizden çıkmak için kendi petrollerini satma yoluna gideceklerini dile getirerek, "Kendi petrolümüzü doğrudan satarak ihtiyaçlarımızın yüzde 90'ını karşılayabileceğiz. Bu konuyu siyasi partiler ve parlamentodaki komisyonlarla da konuştuk. Onlar da bu konuda hükümete destek veriyor" dedi.