Araştırmacılar ayda sperm bankası kuracak
New York Post'a göre, 'Modern küresel sigorta poliçesi' projesinin bir parçası olarak, toplam 6,7 milyon canlı türünden üreme hücreleri aya getirilecek ve orada güneş enerjisiyle çalışan bir sperm bankasında saklanacak .

Oluşturma Tarihi: 2021-03-13 11:40:52

Güncelleme Tarihi: 2021-03-13 11:40:52

Kuraklık, depremler ve kasırgalar... iklim değişikliği giderek doğal afetlere neden oluyor. Bu nedenle araştırmacılar, şimdi ayda milyonlarca üreme hücresi depolamayı planlıyorlar.

Bilim insanları, yeryüzündeki canlıları yok olmaktan kurtarmak için ayda sperm ve yumurta hücrelerini korumak istiyorlar.

Bilin insanları, "Depremler, volkanik patlamalar veya kuraklık dönemleri gibi doğal afetler, yeryüzündeki yaşamı tehdit ettiğinde sperm ve yumurta hücreleri güvenli bir şekilde depolanmalıdırlar" diyor. 

New York Post'a göre, "Modern küresel sigorta poliçesi" projesinin bir parçası olarak, toplam 6,7 milyon canlı türünden üreme hücreleri aya getirilecek ve orada güneş enerjisiyle çalışan bir sperm bankasında saklanacak .

Bilim insanlarına göre; "Ark" olarak da bilinen insan üreme hücrelerinin tohum bankası, ayın yüzeyinin hemen altında, sözde ay çukurlarında yer almalıdır.

 Arizona Üniversitesi'ndeki Elektronik Mühendisleri Enstitüsü'nde (IEEE) Uzay-Makine Mühendisi Yardımcı Doçent Jekan Thanga başkanlığındaki ekibinin hazırladığı projeye göre; aydaki çukurlar aynı zamanda vücut ve bitki hücrelerini depolamak için mükemmel boyuttadır. Doç. Thanga, "büyük sıcaklık dalgalanmalarına" ve ayrıca göktaşlarından ve radyasyondan gelen tehditlere dayanabilen "ay yüzeyinden prefabrik koruma" sunduğunu açıkladı.

Cesur deneyin gerçekleşmesi gereken zamanın henüz "Arizona Üniversitesi" ndeki araştırmacılar tarafından açıklanmadı. Yerçekimi eksikliğinin üreme hücrelerini nasıl etkileyebileceği gibi hâlâ araştırılması gereken çok şey var.

Kaynak: t-online.de