Dolar

34,5424

Euro

36,0063

Altın

3.006,41

Bist

9.549,89

Arı iğnesinde şifa! Yan etki yok, 140 hastalıkta deneniyor

Alternatif tıp tecrübesinde bu defa arı iğnesi deneniyor. Abdullah Serrac ve oğlu Hamza, sıtma, sinir hastalıkları, baş, boyun ağrıları, kas ve eklem ağrısı, romatizma ve grip gibi hastalıkları olanları, vücutlarındaki akupunktur noktalarına 'arı zehri' uygulayarak iyileştirmeye çalışıyor.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-26 16:40:59

Arı iğnesinde şifa! Yan etki yok, 140 hastalıkta deneniyor

Sudan'da kronik rahatsızlığı bulunanların, modern tıbbın yanında arı iğnesi uygulanarak geleneksel tıp yöntemiyle tedavileri amaçlanıyor.

Abdullah Serrac ve oğlu Hamza, başkent Hartum'da Suk el-Arabi'deki (Arap Pazarı) merkezde, sıtma, sinir hastalıkları, baş, boyun ağrıları, kas ve eklem ağrısı, romatizma ve grip gibi hastalıkları olan Sudanlılara arı iğnesi (apitoksin terapi) uygulaması yapıyor.

Merkeze gelenlerden alerji testi ve kalp damar rahatsızlığı bulunmadığına dair rapor istediklerini belirten Serrac, "Arının şifa olduğu Kur'an-ı Kerim'de ifade ediliyor. Arının karnından çıkan bal, balmumu hatta zehrin insanlara faydası var." dedi.

YAN ETKİSİ YOK, 140 HASTALIKTA DENENİYOR
Arı zehri ile tedavinin "etkili ve hızlı bir yöntem" olduğunu savunan Serrac, "Yan etkisi olmayan, organik, kimyasal madde içermeyen arı zehrinin yaklaşık 140 çeşit hastalığa olumlu etkisi var." görüşünü ileri sürdü.

Arı ile tedavinin inceliklerini babasından öğrenen Hamza Serrac da maşa yardımıyla tuttuğu dişi arılarla akupunktur noktalarına arı iğnesi uygulaması yapıyor.

1_20221222_2_56538980_84057423

Serrac, "Herkesin hastalığına bağlı olarak, arının iğnesinin batırılacağı belirli bölgeler var. Tedavinin süresi ve uygulanacağı yer kişiye ve hastalığa göre değişebiliyor. Arılar gizli birtakım hastalıklara karşı da bağışıklık kazandırıyor. İğnesi sinirleri gevşeterek insanı rahatlatıyor." değerlendirmesinde bulundu.

HANGİ BÖLGELERE UYGULANIYOR
Tedavi, baş, boyun, sırt, omuz, bacaklar ve göz altları gibi ağrının olduğu bölgelere uygulanıyor.

Halk arasında arı sokması olarak bilinen apitoksin terapide arı, vücutta bulunan akupunktur noktalarına getirilerek hastayı sokması sağlanıyor. Böylece arı iğnesinde bulunan maddeler hastanın vücuduna geçerek iyileşmesine yardımcı oluyor.

Modern tıbbın yanında geleneksel tıptan da destek alan Sudanlı Abdullah Muhammed, "Sürekli sıtma hastalığına tutuluyordum. Haftada bir gün arı iğnesiyle tedavi oldum. Hamdolsun sıkıntım sona erdi." diye konuştu.

Haber Ara