Dolar

34,0233

Euro

37,8736

Altın

2.819,95

Bist

9.577,46

Başbakan Abiy Ahmed: Etiyopya’yı İşgal Etmek İsteyenler 10 Kez Düşünmeli

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, ülkesini işgal etmeyi düşünenlere 10 kez düşünmelerini tavsiye etti. 'Etiyopyalılar kendini savunma konusunda kararlıdır,' dedi. Mısır ve Somali arasındaki askeri işbirliği, bölgedeki gerilimi artırıyor.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-09 13:59:34

Başbakan Abiy Ahmed: Etiyopya’yı İşgal Etmek İsteyenler 10 Kez Düşünmeli

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Etiyopya'nın Egemenlik Günü nedeniyle yaptığı konuşmada, ülkesinin kendini savunma konusunda kararlı olduğunu vurguladı. Ahmed, "Etiyopya'yı işgal etmek isteyenler, bir kez değil 10 kez düşünmelidir çünkü biz Etiyopyalıların bildiği en iyi şey kendimizi nasıl savunacağımızıdır." dedi.

ÜLKE SAVUNMA KARARLILIĞI VURGULANDI

Başbakan Ahmed, ülkesinin çatışma yaratma niyetinde olmadığını belirterek, herhangi bir saldırıya karşı güçlü bir savunma yapacaklarını ifade etti. "Herhangi bir saldırı geri püskürtülecektir," şeklinde konuştu.

MISIR VE SOMALİ ARASINDA GERİLİM

Etiyopya, geçen ay Mısır'ın Somali'ye askeri yardım gönderdiği haberleri üzerine Kahire'nin Somali'ye dış müdahalede bulunduğunu savunmuştu. Etiyopya Dışişleri Bakanlığı, "Afrika Birliği Geçiş Misyonu (ATMIS) dışında Somali'ye konuşlanacak barış gücü misyonunun Afrika Boynuzu'nda istikrarsızlığı artırabileceğini" belirtti. "Etiyopya, ulusal güvenliğini tehdit edebilecek bölgedeki gelişmeleri dikkatle izliyor."

SOMALİ VE MISIR ARASINDA ASKERİ İŞBİRLİĞİ

Somali, 14 Ağustos'ta Mısır ile askeri işbirliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşmanın ardından, "Mısır ordusuna mensup subayların da bulunduğu bir grup asker ve askeri ekipman taşıyan iki uçağın Somali'nin başkenti Mogadişu'ya indiği" iddia edildi.

Haber Ara