Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Başörtülü ‘Vesayet’ dizisi Mısır’ı karıştırdı!

Mısır televizyonlarında yakında yayınlanması planlanan ve başörtülü bir kadının hayatın zorlukları karşısındaki hikâyesine odaklanan “Vesayet Altında” dizisi Müslümanları küçük düşürmeyi hedeflediği iddiasıyla tartışma konusu oldu.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-03-01 19:14:58

Başörtülü ‘Vesayet’ dizisi Mısır’ı karıştırdı!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Son dönemde Türk televizyonlarında Kızılcık Şerbeti'yle başlayan “yaşanmış hayat hikâyelerinden uyarlanan” diziler hikâye kurgusundaki çarpıklıkla eleştirilerin odağı olurken, bu tartışmaların son durağı Mısır oldu. Mısır televizyonlarında yakında yayınlanması planlanan ve başörtülü bir kadının hayatın zorlukları karşısındaki hikâyesine odaklanan “Vesayet” (Tahte'l-Visaye) dizisi Müslümanları küçük düşürmeyi hedeflediği iddiasıyla tartışma konusu oldu.

WhatsApp Image 2023-03-01 at 16.33.37

Dizinin afişleri yayınlandığı andan itibaren sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti…

“MÜSLÜMAN KADIN ALAY KONUSU EDİLİYOR”

Önümüzdeki Ramazan ayında yayınlanacak ve Mısırlı ünlü oyuncu Müna Zeki'nin başrolünü oynayacağı dizi afişiyle tartışmaları ateşledi. 30'lu yaşlarındaki başörtülü bir kadının eşinin ölümünün ardından çocuklarıyla hayata tutunma öyküsünün anlatıldığı dizi, Arap kamuoyunda Müslüman kadını alay konusu yaptığı gerekçesiyle eleştirileri beraberinde getirdi.

BAŞÖRTÜSÜNÜ ÇIKARDIĞI ANDA ÖZGÜRLEŞECEK

Mısırlı tanınmış pek çok sosyal medya kullanıcısı diziyi eleştirdi. Mohamed Doma, “Sakın bana bunun, duş almayan, ailesi ve eşinin vücudunda sigara söndürdüğü, fakir ve kahrolmuş vaziyetteki başörtülü bir kadının hikayesi olduğunu söylemeyin. Başörtüsünü çıkaracak, duş alıp 20 sene gençleşecek, böylece çok güçlü bir kadın olacak” derken, Omar Ayman ise “Başörtülü olduğu müddetçe başörtüsü daima ağır gelecek. Başörtüsünü çıkardığı anda özgürleşecek” diyerek dizinin senaryo mantığını eleştirdi.

Haber Ara