Dolar

34,2592

Euro

37,1339

Altın

3.012,91

Bist

8.684,01

Beyaz Saray'dan FETÖ elebaşının ölümü hakkında şok cevap

ABD'li yetkililer, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili yorum yapmaktan kaçındı! Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı'ndan resmi bir yanıt yok.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-22 08:07:15

Beyaz Saray'dan FETÖ elebaşının ölümü hakkında şok cevap

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili olarak ABD'li yetkililerin yorum yapmaktan kaçındığı belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, basın toplantısında konuya dair herhangi bir bilgi sunamayacağını ifade etti.

YETKİLİLER YORUM YAPMAKTAN KAÇINDI

Patel, "Haberleri gördüm ancak sunabileceğim hiçbir şey yok. ABD'de yaşayan özel şahısları ilgilendiren konularda yorum yapmam." diyerek soruyu geçiştirdi. Bu durum, FETÖ elebaşının ölümüyle ilgili gelişmelerin ABD'deki yetkililer açısından hassas bir konu olduğunu gözler önüne serdi.

BEYAZ SARAY'DAN YANIT YOK

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby de çevrim içi düzenlediği basın toplantısında, FETÖ elebaşının ölümü konusunda Washington ile Ankara arasında bir iletişim olup olmadığı yönündeki soruya "Şu anda bir şey yok." diyerek yanıt verdi. Bu açıklama, FETÖ liderinin ölümüyle ilgili herhangi bir resmi yanıtın bulunmadığını gösteriyor.

FETÖ'NÜN ETKİLERİ DEVAM EDİYOR

Gülen'in ölümü, Türkiye'deki siyasi dengeler ve ABD-Türkiye ilişkileri açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. FETÖ, Türkiye'de 2016 yılında gerçekleştirilen darbe girişiminin arkasındaki örgüt olarak suçlanmakta ve bu durum, iki ülke arasındaki ilişkileri etkilemektedir.

Haber Ara