Dolar

34,2269

Euro

37,3249

Altın

2.947,63

Bist

8.821,09

Beyaz Saray: İsrail, BM Barış Gücü'nün güvenliğini tehlikeye atmamalı

Beyaz Saray, İsrail’in BM Barış Gücü'ne yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirterek, UNIFIL’in Lübnan'daki rolüne saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-16 10:29:29

Beyaz Saray: İsrail, BM Barış Gücü'nün güvenliğini tehlikeye atmamalı

Beyaz Saray, İsrail başta olmak üzere tüm tarafların Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) rolüne saygı duyması gerektiğini vurguladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İsrail'in saldırılarında UNIFIL unsurlarını hedef almaması gerektiğini belirtti.

UNIFIL'İN ROLÜNE SAYGI GÖSTERİLMELİ

Beyaz Saray: İsrail dahil herkes UNIFIL'in barışı koruma görevine saygı duymalı
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in UNIFIL unsurlarına yönelik saldırılarına dair konuştu. Kirby, UNIFIL'in Lübnan'da barışı koruma anlamında önemli bir görev üstlendiğini vurgulayarak, “Biz bu role saygı duyuyoruz ve İsrail dahil herkesin bu role saygı duymasını bekliyoruz. Bu konudaki endişelerimizi İsrail tarafına net bir şekilde ilettik” diye belirtti.

SİVİLLER VE BM GÜÇLERİ TEHLİKEYE ATILMAMALI

Kirby: İsrail, operasyonlarında sivillerin ve UNIFIL'in hayatlarını tehlikeye atmamalı
Kirby, İsrail ordusunun Beyrut'ta nüfusun yoğun olduğu bölgelerde Hizbullah'a karşı operasyon düzenlerken dikkatli olması gerektiğini söyledi. İsrail'in bu operasyonları yaparken sivillerin ve BM Barış Gücü unsurlarının hayatlarını tehlikeye atmama sorumluluğuna sahip olduğunu belirtti.

LÜBNAN ASKERLERİNİN HAYATINI KAYBETMESİ KABUL EDİLEMEZ

İsrail'in saldırılarında Lübnan askerlerinin ölümü kabul edilemez
Kirby, İsrail ordusunun son saldırılarında bazı Lübnan askerlerinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, bu durumu "kabul edilemez" olarak nitelendirdi. Beyaz Saray'ın İsrail'e bu konuda daha fazla baskı yaptığını da ifade etti.

SON VİDEO HABER

Prof. Ersoy'dan Malatya depremi uyarısı

Haber Ara