Dolar

34,2321

Euro

37,5821

Altın

2.883,11

Bist

8.948,70

Biden, Netanyahu'ya küfürlü ifadeler kullandı

Biden, Netanyahu'yu yalancılıkla suçlayarak küfürlü sözler sarf etti. İki lider arasındaki ilişki gerginleşirken, bu iddialar dikkat çekti.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-09 11:14:37

Biden, Netanyahu'ya küfürlü ifadeler kullandı

İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Yalancılıkla Suçlayan Biden'dan Küfürlü Tepki
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu yalancılıkla itham etti ve yaptığı açıklamalarda küfürlü sözler kullandığı iddia edildi. Bu gelişmeler, gazeteci Bob Woodward'ın çıkacak olan "War" isimli kitabında yer aldı.

BİDEN VE NETANYAHU ARASINDAKİ GERGİNLİK
CNN'in haberine göre, Biden ile Netanyahu arasındaki ilişkinin 2024 yılının bahar aylarında oldukça gergin olduğu belirtildi. Nisan ayında gerçekleşen bir telefon görüşmesinde Biden'ın, Netanyahu'ya Gazze Şeridi konusundaki stratejisini sorduğu ve Netanyahu'nun Refah'a kara saldırısı düzenlemesi gerektiğini ifade ettiği aktarıldı.

KÜFÜRLÜ SÖZLERİN PERDE ARKASI
Bu diyalog sonrası Biden'ın, Netanyahu için "Bibi bir stratejin yok." dediği kaydedildi. Ayrıca, İsrail'in mayıs ayında Gazze'nin Mısır sınırındaki Refah'a yönelik başlattığı kara saldırısı üzerine Biden, yakın çevresiyle yaptığı bir konuşmada Netanyahu'ya küfür ettiği kitabın içeriğinde yer aldı. Biden'ın, Netanyahu için "yalancı ve o kötü bir adam" ifadelerini kullandığı da iddia edildi.

İLİŞKİLERDEKİ BOZULMA DERİNLEŞİYOR
Biden ile Netanyahu arasındaki bu gerginliğin, iki liderin ilişkilerini daha da olumsuz etkilediği düşünülüyor. Biden'ın bu tür sert söylemleri, ABD-İsrail ilişkilerinin geleceği açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Haber Ara