Dolar

34,2972

Euro

37,0852

Altın

3.011,25

Bist

8.945,80

Biden sandık başında, Harris anketlerde zirvede

ABD'de seçimlere sayılı günler kala Joe Biden erkenden oyunu kullandı. Donald Trump ve Kamala Harris arasında başa baş süren yarışta yeni anketler Harris'i önde gösteriyor. Yarışın sonucu sürprizlerle dolu olabilir.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-28 11:00:26

Biden sandık başında, Harris anketlerde zirvede

Amerika'nın yeni başkanını belirleyecek 5 Kasım seçimleri yaklaşırken, mevcut Başkan Joe Biden, erken oy kullanarak dikkatleri üzerine çekti. Beyaz Saray, Biden'ın bugün Delaware, Wilmington'da oyunu kullanacağını bildirdi. Donald Trump ve Kamala Harris arasındaki başa baş mücadelede anket sonuçları seçimlerin son düzlüğünde gergin bir bekleyişe neden oldu.

BİDEN SANDIK BAŞINA ERKEN GİDİYOR

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Biden'ın oyunu erkenden kullanmak üzere Wilmington'daki sandığa gideceği belirtti. Bu erken oy kullanma hamlesi, Biden'ın seçime verdiği önemi vurgularken, anketler yarışın son derece çekişmeli olduğunu gösteriyor.

SON ANKET SONUÇLARI HARRIS'İN ÖNDE OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

ABD genelinde kayıtlı yaklaşık 244 milyon seçmen oy kullanmaya hazırlanırken, şimdiye kadar 43 milyon 440 bin kişi oyunu kullandı. Demokrat Parti Başkan adayı Kamala Harris'in yükselişte olduğu son anketler, yarışın sürpriz bir sonuca gebe olduğunu işaret ediyor. Harris'in McDonald's'ta çalıştığı iddiaları ve Trump hakkındaki soruşturmalar seçim sürecini kızıştırmış durumda.

SON DURUM: HARRIS ÖNDE, FARK KÜÇÜK

Son verilere göre Harris ve Trump arasında %49'a %47 oranında bir fark var. Muhtemel seçmenlerde bu fark Harris lehine %51'e çıkıyor. Bu durum, seçime giden süreçte her iki adayın da son ana kadar sıkı bir mücadele sürdüreceğini gösteriyor.

SON VİDEO HABER

İzmir'de markette kedi ve yavruları mama yerken yakalandı

Haber Ara