Dolar

34,2660

Euro

36,9699

Altın

3.029,50

Bist

8.731,40

Bill Gates, Harris için 50 milyon dolar bağışladı

Küresel teknoloji şirketi Microsoft'un kurucu ortağı ve dünyanın en zengin isimlerinden Bill Gates, Trump'ın rakibi Kamala Harris'in seçim kampanyasına 50 milyon dolar bağışladı.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-23 11:49:12

Bill Gates, Harris için 50 milyon dolar bağışladı

Amerikalı milyarder Elon Musk'ın ABD başkanlığı seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump'ın seçim kampanyasına son 3 ayda toplam 75 milyon dolar bağışladığının açıklanmasının ardından Bill Gates, demokrat başkan adayı Kamala Harris'in seçim kampanyasına 50 milyon dolar bağışladı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Gates'in bağışı Kamala Harris'i destekleyen ana dış fon toplama grubu Future Forward'ın kar amacı gütmeyen kolu olan Future Forward USA Action'a gitti.

"BU SEÇİM BENZERSİZ BİR SEÇİM"

Gates, NYT'ye yaptığı açıklamada, yapılan bağış ve Harris'in adaylığına destek gibi konulara değinmezken, 2024 başkanlık seçiminin diğerlerinden farklı bir seçim olduğunu söyledi.

ABD'de ve dünya genelinde sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, yoksulluğun azaltılması ve iklim değişikliğiyle mücadele konularında açık bir kararlılık sergileyen adayları desteklediğini belirten Gates, "Siyasi yelpazenin dört bir yanındaki liderlerle çalışma konusunda uzun bir geçmişe sahibim ancak bu seçim farklı, bu seçim ABD'liler ve dünyanın dört bir yanındaki savunmasız insanlar için benzeri görülmemiş bir öneme sahip." ifadelerini kullandı.

Bloomberg'in sözcüsü ve Future Forward organizasyonu, konuya ilişkin açıklama yapmayı reddetti.

DHA, AA

Haber Ara