Dolar

34,2398

Euro

37,6309

Altın

2.920,13

Bist

9.109,34

Bosna Hersek'te sel felaketi sonrası yaralar sarılmaya çalışılıyor: Can kaybı 13'e düştü

Bosna Hersek'te meydana gelen sel felaketinde can kaybı 13’e düşürüldü. Sular çekildikçe felaketin boyutu daha da netleşiyor, yardım ve kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-05 19:57:37

Bosna Hersek, şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Jablanica ve Fojnica gibi kentlerde büyük hasar ve can kayıplarına yol açan sellerin ardından, kurtarma ve yardım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Hersek Neretva Kantonu'ndan yapılan açıklamada, Jablanica'da daha önce 16 olarak açıklanan ölü sayısının, cesetlerin yanlışlıkla iki kez sayılması sonucu 13'e düşürüldüğü belirtildi. Bölgede halen en az 10 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

SEL FELAKETİNİN BÜYÜK HASAR BIRAKTIĞI JABLANICA VE FOJNICA

Selin etkilediği diğer şehir olan Fojnica'da 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Suların çekilmesiyle birlikte bölgedeki maddi hasarın büyüklüğü ortaya çıktı. Jablanica'da görev yapan arama kurtarma ekibinden Mladen Kulic, kayıpları bulmak için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

CAMİNİN SADECE MİNARESİ GÖRÜNÜYOR

Jablanica'da sular altında kalan bir caminin yalnızca minaresi görünüyor. Caminin imamı Semir Jahic, eşiyle birlikte 7 kişiyi kurtardıklarını söyledi ve selin etkilediği cemaatinden birçok kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

TÜRK KIZILAY BÖLGEDE

Türk Kızılay Bosna Hersek Delegasyonu, selden etkilenenlere yardım eli uzatmaya devam ediyor. Birçok yerel ve uluslararası kuruluş, bölgede yardım kampanyaları başlattı.

Haber Ara