Dolar

33,9628

Euro

37,6526

Altın

2.794,35

Bist

9.521,04

'Bu rezilliğin hiçbir izahı yok'

İngiltere'de yayımlanan yeni raporda, İngiliz polisinin ülkede her 19 saatte bir çocuğa çıplak arama yaptığı, okulda, yolda, parkta akla gelen hemen her yerde çocuklara bu işkenceyi uyguladığı ortaya çıktı.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-23 22:46:58

'Bu rezilliğin hiçbir izahı yok'

Sabah gazetesi yazarı Tuba Kalçık, İngiliz polisinin uyguladığı akıllara durgunluk veren saldırılarla ilgili detayları yazdı...

"3 BİNDEN FAZLA ÇOCUĞA ÇIPLAK ARAMA"

İngiltere günlerdir büyük bir skandalla çalkalanıyor. İngiliz polisinin son 5 yılda 3 binden fazla çocuğa çıplak arama yaptığının ortaya çıkması İngiliz kamuoyunda şok etkisi yarattı. Skandal sadece bununla da kısıtlı değil.

Siyahi çocuklar, diğerlerine göre 4 kat daha fazla çıplak aramaya maruz kalmış. Yani anlayacağınız, işkence yaparken bile ırkçılığı elden bırakmamış İngiliz polisi.

0000_3

Aslında her şey, İngiltere Çocuk Komiseri Rachel de Souza tarafından yayınlanan bağımsız raporla ortaya çıktı. Yıllardır, çocuklara yapılan bu işkenceyi ortaya çıkaran Souza, raporda her 19 saatte bir çocuğa çıplak arama yapıldığını söylüyor.

Okulda, yolda, parkta yani istedikleri her yerde çocuklara bu işkenceyi uygulamış İngiliz Polisi.

Raporda, sadece 2022-2023 arasında 457 çocuğa yapılan çıplak aramaların yarısının 'keyfi olarak' yapıldığı belirtilmiş. Yani polis hiçbir kanuna dayalı olmadan, haklı gerekçe göstermeden gerçekleştirmiş bu eylemi.

"BU REZİLLİĞİN HİÇBİR İZAHI YOK"

Avrupa'yı 'şöyle demokrat, böyle gelişmiş' diye yere göğe sığdıramayanlar, hayal dünyasında yaşamaya devam edebilir ama gerçek böyle değil. Batı'nın gözbebeği İngiltere'de yaşanan bu rezilliğin hiçbir izahı yok. İşin ilginç yanı, ülkemizdeki en ufak bir olayda arka arkaya açıklama yapan Avrupa Birliği, konu İngiltere olunca sus pus. İngiltere'deki bu rezillik karşısında kafasını kuma gömüyor. Tam bir ikiyüzlülük örneği...

Haber Ara